DA LI IMATE NEKI SAVJET DA MI DATE KAKO DA SE SAČUVAM OD BLUDA?

DA LI IMATE NEKI SAVJET DA MI DATE KAKO DA SE SAČUVAM OD BLUDA?

 

 

 

Pitanje:

Esselamu alejkum!

Student sam i nisam u mogućnosti da se oženim. Također sam sportista i izuzetno snažne muskulature, i imam veoma jake seksualne nagone. Da li imate neki savjet šta da uradim da bi se sačuvao bluda?

 

Odgovor:

Esselamu alejkum!

Svevišnji u Kur’anu kaže: “Uspjet će vjernici….i oni koji spolne organe svoje čuvaju, osim sa suprugama svojim…” Također, u Kur’anu se navodi: “Neka se suzdrže i čedni budu oni koji nisu u prilici da se ožene dok to ne budu u mogućnosti…!”

U Vjerovjesnikovom a.s. hadisu se navodi: “Mladići, ko od vas ima mogućnost da se oženi neka to učini. A ko nije u stanju, neka posti, to mu je dobra zaštita. Prema tome, u Vašem slučaju, kako niste u prilici da se oženite, preporučujemo Vam post, koji ublažava nagon, zatim ibadet, namaz, zikr, sport i druge aktivnosti koje troše nagomilanu energiju. U slučaju da strast nadvlada, ako postoji bojazan od činjenja bluda, dozvoljeno je stišati strast samozadovoljavanjem da bi se sačuvalo od većeg grijeha. Neka Vas Allah pomogne i sačuva od svih belaja i iskušenja koje ne možete podnijeti.

 

www.novihorizonti.ba

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara