DA LI JE MUŽU DOZVOLJENO DA ONANIŠE DOK SUPRUGA IMA MENSTRUACIJU?

Pitanje: Esselamu Alejkum. U braku sam od prije nekoliko mjeseci. Musliman sam koji se trudi slijediti Islam na najbolji mogući način. Tokom menstrualnog perioda moje žene koji obično traje 7 dana, da li mi je dozvoljeno masturbirati? Ako ne da li postoji neka druga opcija?

Odgovor:  Wa `alaykum As-Salamu wa Rahmatullahi wa Barakatuh.

U Ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
Sva slava pripada Allahu, neka je mir i blagoslov na Njegovog Poslanika Muhameda s.a.v.s.

Dragi brate u Islamu, puno ti hvala na brizi koju pokazuješ što se religije tiče i Allahovih dž.š zakona čak i kada su seksualni odnosi i problemi vezani za njih u pitanju.
Što se tiče tvog pitanja, trebalo bi da znaš da je maturbiranje generalno zabranjeno u islamu jer spada pod seksualno zadovoljavanje van granica braka. Međutim zajedničko masturbiranje kod bračnih parova nije zabranjeno, dozvoljeno je jer je dio užitaka koje je Allah dozvolio.
Uvišeni Allah kaže: Allah Almighty says:“ i koji stidna mjesta svoja čuvaju –
osim od žena svojih ili onih koje su u posjedu njihovu, oni, doista, prijekor ne zaslužuju -.” (Al-Mu’minun: 5-6)

Kao odgovor na vaše pitanje Šejh Ahmad Kutty stariji predavač i Islamski učenjak na institutu za Islam u Torontu, Ontario, Kanada kaže:

“Nije nam dozvoljeno da se polno općimo sa našim ženana dok one imaju svoj menstrualni ciklus. Međutim postoji određena vrsta tabua kako postići seksualno zadovoljstvo kroz druge načine. Poslanik s.a.v.s je jednom upitan:“ Šta je mužu dozvoljeno za vrijeme ženinog ciklusa?, a on je na to odgovorio: „Sve osim samog odnosa“ Baš kao što nije tabu dodirivanje, maženje i ostale stvari tako nema ni zabrane da muž i žena međusobno masturbiraju
Iako vam nije dozvoljeno da sami masturbirate, vaša žena može izazvati taj čin bez da počinite grijeh- tj. Da imate odnos. Tako da treba da se zadovoljite na halal, dozvoljen način; Allah je učinio mnogo toga dozvoljenim tako da se treba okrenuti od harama i onoga što je Allah zabranio.

Odgovorio: Ahmad Kutty
Izvor: onislam.net
Za islam-iman – Prevela: Emina Suljević

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara