Da li nam opet stiže lijepo vrijeme?

Danas u Bosni u jutarnjim satima prolazne padavine, na istoku i dio prijepodneva. U Bosni prijepodne pretežno oblačno vrijeme, a u drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. U Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme, prije podne sa lokalnim pljuskovima. Od poslijepodnevnih sati razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13°, na jugu do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim područjima magla. U noći na petak u Bosni se očekuje naoblačenje. Vjetar umjerene jačine, jugozapadnog smjera, a u Krajini, zapadnim, sjevernim područjima i na planinama sredinom dana moguće je i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C.

U petak u Bosni prijepodne pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Krajini sa slabom kišom. U drugoj polovini dana u Bosni se predviđa razvedravanje. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar većinom umjerene jačine južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 11°C, na jugu do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 29°C na jugu zemlje.

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara