Press "Enter" to skip to content

DA LI SU FITNE KOJE SE DOGAĐAJU U SVIJETU ZNAK DOLASKA DEDŽALA?!

sječak sa predavanja od šejha Abdurahim Bale, hafizehullah, koji se nalazi na izvršavanju višegodišnje zatvorske kazne u Tirani:
DA LI SU FITNE KOJE SE DOGAĐAJU U SVIJETU ZNAK DOLASKA DEDŽALA?!
– U kratkim crtama ću vam spomenuti neke bitne stvari… Allah dž.š. je predhodne narode kaznio kada su oni pravili grijehe, narode od Luta, Ada, Semuda, Shuajba i dr. i uništio ih je zato što su oni pravili svega nekoliko grijeha.
A što se danas dešava? Svi grijesi što su ih pravili oni što su bili uništeni, prave ih svi narodi, a Allah ih ne uništava. Zašto?
Danas se pravi reklama (koja se ne pamti u istoriji čovječanstva), reklame za homoseksualizam, nemoral, i ostale pisluke… i Allah ih ne uništava.
Da li ste upitali sami sebe zašto? Šejh AbulKerim el-Humejd je rekao: Ovo izgleda da uzvišeni Allah priprema ove ljude da budu sljedbenici dedžala… Zato što oni koji će slijedit njega trebaju biti pripremani na razne načine (sa mnogo raznih grijeha), pa kada on bude rekao da je gospodar, ovi će ga odmah slijedit…
Onaj što misli da ovo što se dešava danas nije od predznaka za dolazak dedžala, taj nije spoznao svoju vjeru!
Spram svega ovoga se vidi da je kraj veoma blizu, Allah da nas sačuva, zato vjernik treba da se priprema činjenjem mnogo ibadeta i čuvanjem od grijeha.
Allahov poslanik je rekao: “Kada se pojavi dedžal, poći će neka osoba (koja za sebe tvrdi da je vjernik), poći će kod dedžala misleći da mu neće uticati na njegov iman, a postaće dedžalov sljedbenik…”
Nemoj da misliš da si pravi vjernik, vallahi, samo Allah zna ko je pravi vjernik. Ispitaj se i uporedi se kako se odnosiš spram današnjih fitni, jer ako se spasiš od njih, spasićeš se i od dedžala.
Rekao je Allahov poslanik savs: “Prije dedžala će biti drugih fitni, i ko se bude od prethodnih fitni spasio, spasiće se i od fitne dedžala, a ko pude upao u prethodne fitne, pašće i na fitni dedžala.”
Zato se vjernik treba spremati prije nego li bude kasno… a kraj poznaje samo uzvišeni Allah.
I neće biti čudno za onoga što se uništio zašto se uništio, već će biti čudno za onoga ko se spasio, kako se spasio!
Šejh Abdurahim Bale
Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *