Da li želite znati kako je moj otac reagirao kada je saznao da sam prešla na islam?

Esselamu alejkum dragi muslimani, poželimo dobrodošlicu sestri Katt koja je prešla na islam skoro. Ovo je njena priča:

“Zovite me Katt. Imam 20 godina. Prije nego sam primila islam bila sam ateista. Da li želite znati kako je moj otac reagirao kada je saznao da sam primila islam. Da skratim priču, evo kako se desilo: “Sjedila sam u svom autu izvan našeg susjedstva nakon što sam napustila kuću svojih roditelja. Sjedila sam tu da bih stavila svoj hidžab prije nego dođem na koledž. Zatim se zaustavilo auto pored moga, sjedila sam i gledala ko se to približava mojem autu. Pogledala sam pored i vidjela svog oca i brata kako gledaju u mene.
Zatim sam spustila prozor od auta i otac me pitao šta to radim. “Umm…Prešla sam na islam! Iznenađenje!” rekla sam mu i počele su mi oči suziti. Bojala sam se reakcije svoga oca.
“Oh. Zato nosiš taj šal. Uh…da li ideš u crkvu?” upita on. Moj brat je šutio i samo me posmatrao. “Da,” rekoh mu, ne pokušavajući ga ispraviti u vezi toga. “Nećeš reći mami zar ne? Ja ću joj sama reći. Planirala sam vam reći na svom rođendanu ili nekako. Prešla sam na islam nedavno.”
Moj otac je stao na momenat kao da ne zna šta bi rekao a zatim reče: “Pa, barem obožavaš Boga na neki način. Ne moramo da kažemo mami.” Zatim smo još malo popričali. Nisam plakala ispred njega ali jesam kad je otišao.
Elhamdulillah, imam tako dobrog oca.” ~ (Katt)

Preveo: Muamer.K
putem-islama.com

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara