Press "Enter" to skip to content

Danas dženaza Imranu Pašaliću: Tužilaštvo potvrdilo – vozač koji je skrivio nesreću bio je pijan

Imran Pašalić, 12-godišnji dječak, koji je smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći u Novom Travniku, bit će ukopan danas, nakon ikindije namaza, na mjesnom mezarju Dolipolje.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila rano u subotu, 10. juna, život je izgubio Imran Pašalić, član Taekwondo kluba Zenica, a teško su povrijeđene dvije sestre Emela i Sajra O, maloljetnice, također članice istog kluba. Među povrijeđenima je i sin predsjednika Teakwondo kluba Zenica.

Vozač inicijala B.G.G. koji je osumnjičen da je skrivio nesreću bio je pijan u trenutku udesa.

Kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba iz Tužilaštva Srednjobosanskog kantona, u krvi je imao 0.93 promila alkohola.

Tužilaštvo je za njega zatražilo i jednomjesečni pritvor, a odluka Kantonalnog suda očekuje se u toku dana.

Nezvanično, riječ je o Borisu Gučaninu Gazibariću, koji je udes skrivio vraćajući se kući iz kafane… Prema istom izvoru, “advokati osumnjičenog rade na tome sa se izvuče na obostranu krivicu, pa da ga osude uvjetno ili da ide na slobodu”.

“Vozač Audija je B.G.G. (2000.) iz Travnika. Na mjestu suvozača se nalazila maloljetna osoba rođena 2005. godine. Vozač Peugeota je I.S. (2003.) iz Zenice. Povrijeđene su tri osobe, a jedna osoba je smrtno stradala”, rekao je ranije portparol MUP-a Srednjo-bosanskog kantona Hasan Hodžić je za portal Radiosarajevo.ba.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *