Press "Enter" to skip to content

DANAS DŽENAZA MLADIĆU KOJI JE PREMINUO NA SVOJ ROĐENDAN

Još se utvrđuju okolnosti tragedije koja je potresla Tešanj, a nakon što je mladić Almedin Dugalić (18) preminuo nakon proslave svog 18. rođendana.

Iako postoji nekoliko verzija uzroka smrti mladića, poput one da su mu prijatelji stavljali određene supstance u piće, obdukcijom koja je zakazana za danas bit će utvrđen uzrok smrti mladog Dugalića.

Dugalić je bio povučen a njegovi prijatelji, navodno, su mu stavljali supstance u piće kako bi vidjeli njegovu reakciju na to. Međutim, od pretjerane doze supstanci koje su mu sipali u piće došlo je do srčanih komplikacija usljed čega je mladić i preminuo.

Dženaza namaz će se klanjati danas u 17h na mezarju “Pod Brdom” u Medakovu piše Crna-Hronika.

Iza nastradalog Almedina ostao je otac Admir, majka Fikreta, sestra Almedina, djed Zahid i nana Fatima.

Obaviještena tužiteljica

O događaju je odmah obaviještena dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koja je izašla na lice mjesta, zajedno sa službenicima kriminalističke policije, te rukovodila uviđajnim radnjama u porodičnoj kući preminulog. Tokom uviđaja, lice mjesta je kriminalistički obrađeno, te su fotografisani i izuzeti određeni predmeti i tragovi koje će biti predmetom daljnjih vještačenja i kriminalističke obrade.

U prostorijama Policijske stanice Tešanj, uz prisustvo i nadzor kantonalne tužiteljice, provedene su određene kriminalističko-istražne radnje tokom kojih su saslušana tri lica u svojstvu svjedoka, te se obavljaju razgovori i sa drugim licima koja se mogu dovesti u vezu sa predmetnim događajem.

Obdukcija tijela

Po naredbi kantonalne tužiteljice, dana 09.05.2022. godine, u prosekturi Kantonalne bolnice Zenica, u Zenici, bit će obavljena obdukcija tijela preminulog D.A., tokom koje će biti uzeti uzorci krvi i urina za potrebe daljnjih vještačenja i utvrđivanja uzroka smrti lica.

Policijski službenici Policijske stanice Tešanj, u saradnji sa dežurnom tužiteljicom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji na dokumentovanju navedenog događaja, te utvrđivanju svih okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica, kazali su iz policije.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *