Press "Enter" to skip to content

Danas dženaza stradalom 17-godišnjaku: Iza Ahmeda su ostali otac, majka, brat, sestre…

“Dolazi iz porodice koju mnogi znaju po poštenom radu, moralu i koristi za zajednicu. Gospodara Uzvišenog molimo da Ahmedu podari lijepi džennet a porodici strpljenja…”

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer u mjestu Piljužići na području općine Tešanj, stradao je 17-godišnji mladić.

Do nesreće je došlo prilikom slijetanja s ceste motocikla kojim je upravljao maloljetnik rođen 2006. godine. Usljed zadobijenih povreda, maloljetni vozač je stradao na mjestu.

“Tešanj tuguje… Ahmed Mudrov, mladić od 17 godina juče je preselio u slijetanju skutera. Dolazi iz porodice koju mnogi znaju po poštenom radu, moralu i koristi za zajednicu.

Gospodara Uzvišenog molimo da Ahmedu podari lijepi džennet a porodici strpljenja u ovom velikom iskušenju”, prenose lokalni portali.

“Molim Uzvišnog da se smiluje divnom evladu, ovih plemenitih i uzoritih roditelja. Da im podari snage da ovo iskušnje koje ih je zadesilo, podnesu onako kako će On Uzvišeni biti zadovoljan, do vječnog sastanka u naljepšim džennetskim perivojima.

Amin”, jedna je od poruka koje su prijatelji i poznanici stradalog 17-godišnjaka i njegove porodice ostavili na društvenim mrežama.

Dženaza namaz i ukop će se obaviti u četvrtak (danas, op. pr) poslije ikindije-namaza na mezarju Lanište u Piljužićima.

Iza stradalog Ahmeda su ostali otac Vahid, majka Fatima, brat Muaz, sestre Dženeta i Sumeja…

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *