DANAŠNJI ŠOK U BUŽIMU: Umila dijete sa Svetom vodom”SVETINJA” i progledao je ! !

Legenda ili ne,ali se obistinila.Danas,6.maja 2016.g. po tradiciji okupio se veliki broj ljudi oko izvora “Svetinja” Kod Bužima.Ovaj izvor je poznat i pod imenom Ibret izbor.

Kako je ovaj izvor dobio ime kruže mnoge glasine,ali je najvjerodostojnija ona kako je tuda prolazila karavana prema Gvozdanjkom u Hrvatskoj.U toj karavani bila je slijepa djevojka.Predanja kažu da baš tada potekla voda iz presahlog izvora.Kad je čula njen šum djevojka je prišla,umila se i progledala.Povikala je o “sveta vodo”.Od tada se ovaj izvor zove “Svetinja”.

-Danas se legenda ponovila.

Naime naša ekipa prisustvoala je igrom slučaja nesvakidašnjem dešavanju.Oko 11 sati jedna gospodja je dovela iz Slovenije slijepo dijete te ga umila.Odjednom je dijete zaplakalo i reklo:Mama,otkud ovoliki narod oko mene?”Žena se onesvijestila.Njeno potpuno slijepo dijete je progledalo.Prisutno mnoštvo ju je okružilo i pomoglo joj da se smiri.

Kroz plač je ispričala prisutnima kako je dolazila i predhodne godine ali njen sedmogodišnji dječak nije htio izaći  iz auta da bi ga umili.Ove godine je to učinio.Kako ona tvrdi ponavljamo:Bio je slijep a sad je progledao.Legenda se obistinila.

-kada su prisutni počeli dijete darivati novcem ona njegova majka je rekla:”Molim Vas prestanite davati novac.Mi imamo dovoljno i nismo tome potrebni,ali Vas molim da nadjete nekoga da ga ja darivam iz zahvalnosti Bogu!”

www.tbalkan.net/THE TIMES BALKAN

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara