Press "Enter" to skip to content

Davor Dragičević: U Sarajevu kada se upale kandilji na džamiji, žene koje žive u blizini donesu mi hranu

“Imam dosta hrane, voća i povrća, a ima i onih koji nemaju, pa ja to podijelim. Rekao sam im ako ih je stid da dođu uveče kada padne mrak. A nije to nikakva sramota.”

Jedanaesti dan Davor Dragičević, otac tragično stradalog Davida, boravi u šatoru ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH. Traži pravdu, ne samo jedanaest dana, traje to već četiri godine.

Prilaze mu ljudi, donose hranu, pomažu svaki dan…

“Ljudi mi stalno trube iz auta. Pitaju treba li mi šta, hoću li hrane, pića, da dođem da se okupam. Kada se upale kandilji na munari i krene iftar, donesu mi žene koje žive u blizini hranu. Donesu mi po 15-20 pita da jedem. Imam dosta hrane, voća i povrća, a ima i onih koji nemaju, pa ja to podijelim. Rekao sam im ako ih je stid da dođu uveče kada padne mrak. A nije to nikakva sramota. Sramota je ovo sto se dešava meni i Murizu”, poručio je otac stradalog Davida.

Ranije za N1, Dragičević je izjavio da ako za mjesec dana ne bude rezultata u istrazi, najavljuje radikalne poteze.

Rekao je da to nisu protesti, nego da je to neka zadnja opcija do koje ne bi volio ni na dođe.
Podsjetimo, Dragičević je jučer pred zgradom Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu uz transparente uzvikivao “Pravda za Davida” i “Pravda za Dženana”, mladića koji je također stradao i čija smrt još nije rasvijetljena. Dragičević je poslao i jasne poruke visokom predstavniku Christanu Scmidtu.

“Ovo je znači prvo upozorenje i nemojte me dovoditi u situaciju da pred ovu zgradu dovodim 10.000, 20.000, 30.000 pa i 50.000 građana BiH. Sigurno vam kažem bit ćete istjerani. Imate 30.000 eura platu ne radite ništa, odnosno, radite na zataškavanju ubistava, dajete podršku ubicama i zločincima u cijeloj BiH i političarima. Pitao bih Christiana Schmidta da li ja mogu otići u Njemačku i zaraditi 30.000 eura i da ne radim ništa i da li bi me pri tome on srdačno dočekao kao i ostali ili istjerao?ovo je BiH, on je ovdje gost”, poručio je Dragičević za N1.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *