Press "Enter" to skip to content

Denis Bećirović rezolutan: Niti jedno službeno vozilo se neće kupovati za mene niti moj kabinet!

Novoizabrani član Predsjedništva BiH Denis Bećirović oglasio se o informaciji da se nabavljaju nova službena vozila.

“Tek u srijedu, 16. novembra, novoizabrani članovi Predsjedništva BiH če položiti zakletvu kada će službeno biti inaugurisani. Prema informacijama kojima raspolažemo nijedno vozilo se ne nabavlja za članove Predsjedništva BiH. Kada je riječ o ostalim nabavkama ili izmjenama Plana javnih nabavki, oni su dio pokrenutih procesa aktuelnog saziva Predsjedništva”, istaknuo je Denis Bećirović.

Bećirović je naglasio da u njegovom mandatu neće biti nikakvog rasipništva odnosno prekomjernog trošenja javnih sredstava.

“To se pogotovo odnosi na nabavke službenih vozila. Nijedno novo službeno vozilo u naredne četiri godine neće se nabavljati za moje ili za potrebe mog kabineta. Tu sam odluku već ranije donio i ona se neće mijenjati. Inflacija u Bosni i Hercegovini premašila je 17 posto. Standard opada i najavljuju se ekonomski još teža vremena. U ovakvoj situaciji svako rasipnštvo u javnim institucijama je neopravdano”, poručio je novoizabrani član Predsjedništva BiH.

Inače, portal Capital je objavio da je pokrenuta procedura za nabavku službenih vozila. I ne samo toga, nego i namještaja za kancelarije unutar Predsjedništva BiH. Prema tim informacijama, najskuplje auto koštalo bi 150.000 KM. Ostala dva automobila su skoro duplo jeftinija.

Pored vozila, naručene su i nove stilske stolice čija je procijenjena vrijednost blizu 70.000 maraka.

“Stolica mora da bude izrađena od visoko kvalitetnog hrastovog drveta, a naslon da bude bogato stilski ukrašen i izrezbaren. Prednje noge su stilske, blago izvijene prema naprijed sa rezbarenim ukrasima na samom vrhu. Sjedište da je presvučeno platnom otpornim na habanje”, stoji u tenderskoj dokumentaciji.
Cazin.ba

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *