Press "Enter" to skip to content

Detalji stravične nesreće: Dijete (3) stradalo pred očima oca, vozač se tresao od šoka

Njegov otac i tetka sjeli su na obližnju klupu, kako bi mogli da ga drže na oku, ali je mališan u trenu istrčao na ulicu i našao se ispred vozila, kaže očevidac.

Trogodišnji dječak je nastradao u nedjelju uvečer u Kupinovu u Sremu (Srbija), kada je na njega naletio automobilom “BMW”, za kojim je upravljao O. M.  iz tog mjesta.

Mališan je uslijed zadobijenih povreda na pola puta do bolnice preminuo, a kako je saopćila Policijska uprava Sremska Mitrovica, vozaču je određen pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Šta je dovelo do ove tragedije utvrdiće dalja istraga.

Mještani ne mogu da dođu sebi otkad su čuli šta se dogodilo, a još gore je bilo onima koji su sve to vidjeli, piše Blic.

Cika i vriska

– Veljko je sina doveo na dječije igralište gdje se on igrao sa ostalom djecom. U jednom trenutku mali se spustio u kanal koji dijeli igralište od puta i tu je opazio neko kuče, što mu je bilo zanimljivo. Njegov otac i tetka sjeli su na obližnju klupu, kako bi mogli da ga drže na oku, ali je mališan u trenu istrčao na ulicu i našao se ispred vozila – prisjeća se nemilog događaja jedan od očevidaca koji je sa svojim djetetom u tom trenutku isto bio na igralištu i ne želi da mu se ime javno pominje.

Čovjek kaže da je tek tada uslijedila prava drama, cika i vriska, djece i roditelja.

Prema priči našeg sagovornika, vozač BMW-a, odmah se zaustavio i izašao iz svog vozila, pao na koljena i počeo da se trese od šoka.

– Dijete su odmah ubacili u to vozilo što ga je udarilo, samo kako bi se što prije odvezao do bolnice. Tek kod Donjeg Tovarnika sreli su se sa hitnom pomoći, gdje su ga ubacili u sanitet. I pored reanimacije mališanu nije bilo spasa, preminuo je na pola puta – govori Blicov sagovornik, koji kaže da rijetko ko je iz sela te noći mogao da spava koliko su se potresli.

Otac živi u Njemačkoj

Nastradali dječak bio je sa porodicom na odmoru kod babe i djeda. Njegov otac već više decenija živi u Njemačkoj i svako ljeto dolazi kod njegovih roditelja u Kupinovo.

– Veljku je ovo drugi brak, iz prvog ima sina, a iz drugog dva sina. Sa ovom ženom koja je iz Ašanje starije dijete ima im oko 7- 8 godina i ovaj mališan što je imao tri godine. Inače, to je jedna fina, dobra, radna porodica. Teška tragedija ih je zadesila – priča za Blic Nikola S. dodajući da su se Veljkovi baba i djed doselili u Kupinovo iz Bosne još dalekih 50 – tih godina.

Ni za sedamnaestogidišnjaka mještani ovog sela nemaju loših riječi, kažu da on nije problematičan mladić, već da je ovo bio samo nesretan slučaj.

– On se skoro oženio, žena mu je u drugom stanju. Ne znamo da je nekada pravio probleme. Znam da ima probnu dozvolu, jedino što sigurno nije smio da vozi to vozilo zbog kubikaže – ističe komšija od O. M. iz ulice Cvete Jovanović.

Očevici koji su prisustvovali ovom nesrećnom događaju, tvrde da O.M. nije prebrzo vozio, već pretpostavljaju kada se dijete izmigoljilo na put da ga nije primjetio.

– Šta će mu veća kazna, nego živjeti sa tim da si nekome oduzeo život – govori otac jednog od dječaka koji je bio tada na igralištu.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *