Press "Enter" to skip to content

DETALJI TRAGEDIJE U LUKAVCU: UBIO AMIDŽIĆA PA GA ZGAZIO AUTOM?

Službenici policije su lišili slobode jednu osobu koja je osumnjičena za ubistvo, odnosno za ubistvo brata koje je, navodno, počinio koristeći automobil.

Još tri osobe su povrijeđena. Istraga je u toku i čekaju se zvanične potvrde nadležnih organa o tragičnom događaju. Riječ je o pripadnicima romske populacije.

Prema prvim informacijama, pregazio ga je automobilom. Policija utvrđuje da li su smrtonosne povrede nastale prije nego je udaren vozilom.

Šta kaže MUP TK?

Dana 24.08.2023.godine, oko 21,20 sati, PS Lukavac je prijavljeno da se u mjestu Bistarac kod Lukavca, naselje Kuljen desilo ubistvo, te je oko 21,30 i od strane dežurnog medicinara SHMP DZ Lukavac prijavljeno da je u njihove prostorije doveženo beživotno tijelo, lica koje je identifikovano kao D.S. (1980) iz Bistarca (Kuljen), čiju smrt je konstatovao dežurni ljekar.

O ovom događaju odmah je upoznat dežurni Tužilac KTTK-a, koji se nalazi na licu mjesta i rukovodi istragom, a uviđaj koji je još uvijek u toku vrše istražitelji Sektora kriminalističke policije UP MUP TK-a, Odsjek za opći kriminalitet i Odsjek za kriminalističku tehniku i kdz.

Lice mjesta obezbijeđeno je od strane policijskih službenika PS Lukavac.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *