Press "Enter" to skip to content

“DETE” OD 24 GODINE: KO JE DANILO VUČIĆ, SIN PREDSJEDNIKA SRBIJE – IDE NA “DAN” RS-A, KAO (SVAKI) “MLADIĆ ZA PRIMER” FOTOGRAFIŠE SE SA PRIPADNICIMA KRIM-MILJEA…

Režim Aleksandra Vučića se, kako piše Danas, brani mantrom o “hibridnom i specijalnom ratu” i tezom da se “napadima na njegovo dete, napada sam predsednik”

Na obilježavanju neustavnog dana RS-a u počasnoj loži našao se i Danilo Vučić – sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je zbog napisa da je bio dio počasne delegacije Srbije, one “tajkunske” beogradske, zagrebačke i sarajevske medije optužio je da lažu.

A predsjednikov sin, kao i svaki drugi mladić u dvadesetim godinama, voli da se fotografiše. Voli i da ide na “dan” Republike Srpske. Spajati ta dva nekada nije pametno, piše Danas.
Pa se tako 2020. godine u Banoj Luci, „mladić za primer“, kako ga nazva premijerka Srbije Ana Brnabić, fotografisao za stolom sa ljudima iz kriminalnog miljea – huliganima i članovima grupe „Janjičari“ ubijenog Saleta Mutavog – Aleksandrom Vidojevićem Acom Rošavim i Nemanjom Srećkovićem.

Svjetsko prvenstvo u fudbalu održano u Moskvi 2018, pokazalo da ovo banjalučko druženje nije slučajnost. Tada se predsjednikov sin fotografisao također sa sumnijivim licama, pa i sa Acom Rošavim, ali i sa Borisom Karapandžićem koji je kasnije uhapšen kao jedan od članova grupe Veljka Belivuka.

A sa spomenutim Rošavim u jednom beogradskom kafiću pokušala je da ga fotografiše novinarka KRIK-a kojoj su nepoznate osobe oduzele telefon i pri tom je maltretirale.

Takođe, majka ubijenog Aleksandra Halabrina čije se ubistvo povezuje sa Belivukovom grupom, Mara Halabrin, tvrdila je da se njen sin dugo dopisivao upravo sa Danilom Vučićem, ali da mu nije vjerovala jer otkud bi razmjenjvao poruke sa „predsjednikovim sinom“. Govorila je da je njen sin unaprijed bio obaviješten o uvođenju vanrednog stanja, ali i da je morao na litije i skupove SNS.

I kada medije o tome izvjeste – režim Aleksandra Vučića se brani mantrom o „hibridnom i specijalnom ratu“ i tezom da se „napadima na njegovo dete, napada sam predsednik“.

I kada italijanska La Repubblica objavi da je Danilo navodno menadžer fudbalera Dušana Vlahovića – napad na predsjednika.

I kada pišu da mu je bio zabranjen ulazak u Crnu Goru – napad na predsjednika.

I kada prenesu riječi Kapetana Dragana da mu je Danilo sa grupom ljudi poklonio 30.000 eura, stan i kola – napad na predsjednika.

Čak i kada bi neko u javnosti upitao kako je moguće da kao štićeno lice predsjednikov sin se nađe uopšte u istoj prostoriji sa kriminalcima, a kamoli da se sa njima očito druži i fotografiše -– napad na predsjednika.

Ustalilo se i to da je dvadesetčetvorogodišnji Danilo Vučić i dalje „dete“ kojim se, bar sudeći po onome što se od strane režima čuje, mediji nenanklonjeni vlasti jedino bave.

Rođen je 1. decembra 1998. godine.

Po riječima njegovog oca, zaposlen je u jednoj vinariji u kojoj radi za platu od 500 eura. Navijač je Crvene Zvezde i FK Rada, a špekulisalo se i o njegovoj uključenosti u poslovanje Rada. Čest je i na nacionalističkim skupovima i litijama.

Majka mu je novinarka Ksenija Vučić, prva supruga Aleksandra Vučića, koja je preminula u januaru prošle godine.

Lider radikala Vojislav Šešelj rekao je prije nekoliko godina da mu je dva dana nakon povratka u Srbiju zazvonio telefon a da ga je pozvao Danilo Vučić, koji je tada još uvek bio maloljetan. Šešelj je tada pozvao kuma u goste i on je došao sa sestrom Milicom. Kako je rekao, susret je bio dirljiv i nakon toga su se sreli još par puta.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *