Press "Enter" to skip to content

Dijana je bila Gadafijeva frizerka: “Kada se pojavio na vratima odsjekla sam se, morala sam da sjednem da mu ne bih isjekla uho”

Dijana Stevanović je nakon završene frizerske škole u Bijeljini, odlučila da ode u Libiju, gdje je njena majka radila kao medicinski radnik.

Poslije godinu dana, odlučila je i da tamo ostane. Počela je da radi u svojoj struci, a nakon godinu dana postala zvanični frizer porodice Gadafi. Ubrzo je dobila brojna ovlašćenja i privilegije.

Kakva je sve iskustva doživela radeći za jednog od najmoćnijih ljudi na svijetu i kako je na kraju jedva izvukla živu glavu iz ratom zahvaćene Libije, te kako je smršala 90 kilograma, Dijana je ispričala je za ATV.

„Početak moje frizerske karijere počeo je u Libiji, nakon završenog školovanja, u saradnji sa jednom gospođom koja je bila iz naše zemlje otvorila sam frizerski salon, i na samom početku naša klijentela je bila VIP. Što je kroz samo par mjeseci postala ulaznica u rezidenciju Gadafijevih“, kaže Stevanovićeva.

Dobivši „plavu propusnicu“ Dijana je na početku prvo uljepšavala samo Gadafijevu suprugu, da bi nakon izvesnog vremena njena redovna mušterija postao i prvi čovjek Libije.

„Poslije tri mjeseca, Gadafijeva žena me pitala da li šišam muškarce, ja sam potvrdila, iako tog trenutka nisam mogla da znam za koga pita iz rezidencije. Kada se na vratima pojavila crnkinja u uniformi, i za njom je ušao Gadafi, bukvalno sam blokirala. Taj čovjek zrači nevjerovatnom harizmom, imala sam tremu, ruke su mi se tresle od straha. Rekao mi je – ošišaćeš me kako ti ja kažem. Nakon čega sam mu se obratila na tečnom arapskom, što je njega iznenadilo, pitala sam ga da li mogu da sjednem da se smirim, i dalje sam se tresla od treme. Njemu je sve to bilo neobično, i priznao je da ga do tog trenutka niko nije pitao da sjedne u njegovoj blizini. Na šta sam mu odgovorila da je bolje da sjednem i smirim se, nego da mu drhtavim rukama odsječem uho, i završim u zatvoru, na šta se on glasno nasmijao, i tu počinje naša saradnja“, prisjeća se Stevanovićeva.

U obezbjeđenju Muamera Gadafija radile su isključivo žene. Dijana kaže da je njima ipak najviše vjerovao, što se na kraju ispostavilo ispravnim, jer su ga one posljednje napustile.

Uz Gadafijeve je bila do posljednjeg trenutka, sve uspomene vezane za tamošnji život su ostale, kada je iz ratom zahvaćene Libije uspjela da se sa bebom, suprugom i majkom, živa i zdrava vrati u Bijeljinu, prenosi Noizz.rs.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *