Press "Enter" to skip to content

DIRLJIV STATUS NJENE BIVŠE ŠKOLE nakon tragične smrti 19-godišnjakinje iz Mostara

Foto: Facebook

Povodom tragične smrti 19-godišnje Lane Bijedić iz Mostara, oglasili su se iz škole koju je Lana donedavno pohađala. U statusu koji je objavila Srednja građevinska škola Mostar navodi se:

– J Jučer nas je tragičnom smrću napustila naša donedavna učenica Lana Bijedić. Zapamtili smo je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu djevojku, zainteresiranu za mnoge teme o kojima njeni vršnjaci često i ne razmišljaju. U našoj školi i u našim srcima ostavila je traga svojom osobnošću. Osvajala je nagrade na takmičenjima iz engleskog jezika i kulturnog naslijeđa.

U ime sjećanja na Lanu, u našoj školi danas su bili skraćeni časovi. Učenici su u tišini, svojim uzornim ponašanjem i razgovorom sa profesorima i direktoricom odali počast našoj Lani.
Iskrena sućut porodici preminule u ime svih učenika i zaposlenika.

Nakon što su neki mediji objavili tekst Praunuka Džemala Bijedića ubijena, pa bačena u rijeku?, javnosti se obratio Džemal Bijedić, unuk Džemala Bijedića, bivšeg jugoslovenskog političara, kako bi demantovao novinarske napise o porodičnoj relaciji Lane i Džemala Bijedića.

– Čitava naša porodica je pogođena ovom stravičnom tragedijom, ne možemo vjerovati šta se desilo. S druge strane, ogorčeni smo na medije koji kite na ovako ružan način. Lana nije praunuka Džemala, već Nurudina Bijedića. Salko i Džemal Bijedić su od dva brata djeca. Salko je imao, između ostalog, sina Nurudina, a Nurudinova kćerka je Nina, majka nastradale Lane.

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno kopiranje!