Press "Enter" to skip to content

DJEČAK KOJEG JE UDARILA ZASTUPNICA I DALJE NA INTENZIVNOJ NJEZI

Aparat za vještačko disanje u životu održava 16-godišnjaka iz Bratunca.

Zdravstveno stanje dječaka koji je provrijeđen u saobraćajnoj nesreći 9. juna u Bratuncu i dalje je veoma teško, potvrđeno je za RTRS u UKC-u Tuzla, gdje je dječak smješten.

Maloljetnog pješaka automobilom je udarila Dželaldina Nukić, odbornik Demokratske fronte u Skupštini opštine Srebrenica, koja je pobjegla sa mjesta nesreće. Predmet je preuzelo Okružno tužilaštvo Bijeljina.

Aparat za vještačko disanje u životu održava 16-godišnjaka iz Bratunca. Zbog težine povreda ljekari iz Tuzle ne usuđuju se da prognoziraju. Čine sve da sačuvaju mladi život koji je doveden u pitanje.

Na intenzivnoj njezi
– Pacijent inicijala I.R. trenutno se na nalazi na Odjeljenju za inteznivnu njegu i terapiju UKC-a Tuzla. Radi se o višestrukim povredama glave i tijela. Priključen je na aparat za vještačko disanje – naveo je Eldar Šehić, portparol UKC-a Tuzla.

Istraga tek treba da utvrdi koliko je Dželaldina Nukić vozila u naseljenom mjestu gdje je ograničenje 50 kilometara na sat, da li je stala i zašto nije ukazala pomoć dječaku koga su mještani pronašli u besvjesnom stanju, u kanalu pored puta Bratunac-Srebrenica skoro dva sata nakon nesreće.

Policijska potraga za nesavjesnim vozačem trajala je dva dana. Nukić je uhapšena u subotu 11. juna i ubrzo puštena.

Okružno tužilaštvo Bijeljina naložilo je policijskim službenicima PU Zvornik preduzmanje svih mjera i radnji iz svoje nadležnosti, nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji navedenog događaja.

Iz stranke nema odgovora
Nukić je odbornica DF u srebreničkoj Skupštini. U javnosti se za nju čulo kada je pisala Kristijanu Šmitu žaleći se na težak položaj žrtava srebreničkog genocida.

Iz njene stranke nema odgovora da li je moralno i ispravno da osoba koja udari dijete automobilom i ostavi ga povrijeđenog i dalje bude član te partije, ali i obavlja javnu funkciju.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *