Djevojčica od tri i pol godine preminula u Zenici! Doktori nisu mogli ništa učiniti

Nije greška roditelja ni doktora…
Prva žrtva gripe u Bosni i Hercegovini zabilježena je u Orahovici kod Zenice, a radi se o troipogodišnjoj djevojčici koja je umrla u srijedu.

Ovu informaciju potvrdila je za Dnevni avaz potvrdila i Selvedina Sarajlić-Spahić, direktorica Doma zdravlja Zenica, objasnivši da se radi o djevojčici koja je oboljele od teške mišićne distrofije.

– U podlozi je gripa, djevojčica je imala tešku mišićnu distrofiju, dobila nagon za kašalj, a potom se ugušila – navodi Sarajlić-Spahić, ističući da se u ovom slučaju ne radi o grešci roditelja niti zdravstvenih radnika.

– Od nedjelje se počela osjećati gripozno, u ponedjeljak je imala temperaturu, otežano disala i kašljala. Odvela sam je odmah doktoru, oni su je inhalirali, dali injekciju. Nažalost, u srijedu je došlo do tragedije – navodi nam bolom shrvana Nedžada Lužić, samohrana majku umrle djevojčice.

Ističe da je i ranije odlazila ljekarima zbog distrofije mišića koju je imala djevojčica, a da je u utorak, po odlasku pedijatru, dogovorila da je inhalira u kući, a injekcije su, uz njenu saglasnost, zamijenili za sirup.

– Nažalost, njeno stanje se iskompliciralo u srijedu. Došla je Hitna pomoć. Na putu do bolnice, negdje oko Nemile, djevojčica je umrla – shrvana je majka.

Dženaza umrloj djevojčici klanjana je prekjučer, na mjesnom mezarju u Orahovici, a ova vijest potresla je mještane ovog prigradskog naselja kod Zenice.

doznajemo.com

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara