Do moga kreveta je stajao jedan čovjek sav u bijelome i gledao u mene

Pitanje: Selam alejkum. Dugo vremena sam koristio alkohol i radio druge stvari, i slabo sam išao u džamiju za bajram i ponekad u petak za džumu i tolko, ali riješio sam  da se odreknem alhohola i da ne radim neke gluposti i počeo da čitam Ku’ran i poslije toga prošlo je nekoliko mjeseci. Otišao sam da spavam. Bila je zima, negdje oko 3 sahata ujutro.

Soba  je bila sva jako svijetla, bilo je svetlije nego preko dana i znam da sam se razbudio i do moga kreveta je stajao jedan čovjek sav u bijelome i gledao u mene. Pogledao sam ga, a onda me je obuzeo neki čudan strah. Nedugo nakon toga  počeo sam da pričam nešto na arapskom jeziku. Nikako ne znam šta sam izgovorio. Nastavio sam gledati u njega i odjednom sam skočio da ga uhvatim. Svjetla je nestalo, a ja sam se našao na podu. Čovjek je bio visok, sav u bjelom mantilu i imao je dugu bradu. Šta li ovo znači ako neko zna? Šta li se meni desilo ? Hvala vam puno.

Odgovor: We alejkumu selam.

Bismillah we-s-selatu we-s-selamu ‘ala Resulillah. Zahvala pripada samo Uzvišenom Allahu Vladaru Sudnjeg dana, neka je salavat i selam na posljednjeg Allahovog Miljenika i Poslanika Muhammeda sallallahu ‘alejhi ve sellem, na njegovu časnu porodicu i na sve njegove plemenite ashabe do Sudnjeg dana.

Iz vašeg pitanja, koliko sam razumio, radi se o džinnu muslimanu najvjerovatnije ukoliko se pojavio u lijepom izgledu i ukoliko vas nije napao, a koji je u vašem tijelu. Često nakon što se osoba pokaje Allahu Uzvišenom, pokaju/je se i džinn/džinni. Nekada džinni muslimani znaju podsticati osobu da klanja i ibadeti iskreno Gospodaru Uzvišenom.

Obzirom da u pitanju niste naveli da li sada redovno klanjate kažem najvjerovatnije se radi, kao što sam naveo, o džinnu muslimanu koji je čitajući Kur’an sa vama poslije toga se pokajao Gospodaru Uzvišenom, ali zbog neučenosti svoje ne zna da ne smije biti u tijelu.

Inače vrijeme u koje džinni napadaju osobu jeste upravo taj vremenski period 3 ujutru, a prve napade znaju izvoditi pri samoj granici između jave i sna, pa sve do prve pojave zore. To je period kada se osoba kako tijelesno tako i psihički opušta.

Svakako to može biti jedna od stvari sa kojom vas Allah Uzvišeni opominje i podsjeća na pokornost Njemu Uzvišenom.

Nekada takve stvari budu uzrokom pokajanja osobe Gospodaru Uzvišenom.

To svakako može biti, inšaAllah, od lijepih znakova i ne trebate se prepadati niti bojati.

Ono što je najbitnije jeste to da se iskreno pokajete Onome Koji nas je stvorio i Kojem ćemo se svi prije ili kasnije vratiti. Ne gubite vrijeme razmišljajući više šta bi to moglo da znači. Znajte da je namaz prijeka i najveća zaštita svakom muslimanu vjerniku, a zatim i zikrovi Poslanika, sallallahu alejhi we sellem.

To što ste nešto govorili na arapskom jeziku je jedna od prevashodnih stvari koje ukazuju na to da niste bili napadnuti i da je taj džinn bio lijepog uzgleda jeste to da vas je pozivao na namaz, a Allah najbolje zna.

Za www.islam-iman.com – Odgovorio: Mirza Semić

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara