Press "Enter" to skip to content

Dodik: Amerika bi mogla poslati dron iznad moje kuće i strijeljati me

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da američki ambasador u BiH Michael Murphy nije toliko moćan, te da će ga SAD do kraja godine povući sa ove funkcije.

On je to objavio nakon što je iz Ambasade SAD rečeno da neće mirno posmatrati kako Dodik gura BiH u konflikt.

“Murphy će otići iz BiH do kraja ove godine, a bez obzira miješale se SAD ili ne, usvajat ćemo političke odluke”, rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je Murphy spekulant i da o njegovom odnosu prema Srbima najbolje govori to da, kada dođe u Donju Gradinu, gdje se obilježava Dan sjećanja na žrtve ustaškog zločina u koncentracionom logoru Jasenovac ‘neće da kaže da je ubijeno 500.000 Srba, nego da su ubijeni antifašisti’.

On je upitao kako Amerika može da se miješa u unutrašnja pitanja BiH i Republike Srpske – da li misle da ovdje šalju trupe?

“Evo izvolite, ali mi ćemo donositi političke odluke”, poručio je Dodik.

On je naglasio da su u Ambasadi SAD u BiH 95 posto službenika muslimani iz Sarajeva.

“Šef pres-službe te ambasade je muslimanka iz Sarajeva, koja sve piše i pravi atmosferu. Niko nije lud da ulazi u sukob s Amerikom, ali naša poruka je da su prekardašili svaku mjeru i da neće moći ovdje ništa da nam određuju i da je njihovo vrijeme prošlo”, rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da je Amerika jaka država i da bi mogla poslati i dron iznad njegove kuće i strijeljati ga.

“Na kraju krajeva, to su i radili na mnogim mjestima u svijetu. Mislite da je Milorad Dodik prestravljen time? Nisam, radite”, poručio je Dodik.

Dodik je istakao i da nema ništa protiv da mu SAD blokira račune i ponovio da u toj državi nema nikakav račun, niti imovinu.

“Ali znam iz opozicije neke koji imaju tamo imovinu”, rekao je Dodik.

Cazin.ba

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *