Press "Enter" to skip to content

DODIK BOŠNJACIMA: CILJ SCHMIDTA I MEĐUNARODNE ZAJEDNICE JE RASPAD BIH. MISLITE DA VAM ONI DONOSE DOBRO?

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, održao je danas sastanak s predstavnicima Kine, nakon čega je komentarisao političke aktuelnosti u Bosni i Hercegovini. Izjavio je da bi bilo bolje da se Bosna i Hercegovina raspadne kako bi se izbjegli sukobi.

Dodik je iskoristio priliku da, nakon kineske donacije za borbu protiv svinjske kuge, pošalje političke poruke međunarodnoj zajednici.

“Oni su doveli do raspada BiH, Schmidt i ta međunarodna zajednica. To je njihov cilj, samo to ne vide Bošnjaci u BiH. Oni misle da im oni donose dobro. Analizirajte šta su uradili prethodnih 20 godina. Šta su uradili? Mislite da vam donose nešto dobro? Umjesto da sjednu sa Srbima i Hrvatima i dogovore, oni Bošnjaci osporavaju konstitutivnost Srba i Hrvata i misle da će na taj način to proći. Takva BiH koju oni zagovaraju i treba da propadne i treba da nestane pa neće biti nikakvog sukoba”, izjavio je Dodik.

Dodik je također komentarisao izjave visokog predstavnika Christiana Schmidta, poručivši da EUFOR treba stati na entitetsku liniju.

“Zato su tu međunarodne snage koje treba da stanu na granice entiteta. Drago mi je što je to Schmidt spominjao, od silnih besmislica, to ima smisla”, kazao je.

Dodik je ponovio svoj poznati stav da Schmidt mora prvo dobiti legitimitet pa tek onda donositi odluke u državi. Samim tim Dodik ne priznaje ni optužnicu protiv njega jer je formirana na osnovu izmjena Krivičnog zakona BiH koje je donio Schmidt nakon što je Narodna skupština RS donijela odluku o nepoštivanju odluka visokog predstavnika.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *