Press "Enter" to skip to content

Dodik dobio žestoku poruku iz Njemačke: Sram te bilo, tvoja retorika je ista kao Putinova!

Michael Roth zastupnik Bundestaga i član SDP-a žestoko je na Twitteru reagovao na današnje izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Podsjetimo, Dodik je govoreći o novom izvjestitelju Bundestaga za zapadni Balkan Adisu Ahmetoviću rekao da ga podsjeća na Hitlerovu mladež, dok je današnju Njemačku uporedio sa Trećim rajhom i poručio kako njemački vojnici nisu dobrodošli u BiH.

-Imate tamo momka čiji su roditelji iz Kotor Varoši, koji je sada postao polasnik u Bundestagu. Kad ga vidim podsjeća me na one jungende (Hitlerjugend op. a. članovi Hitlerove mladeži u Drugom svjetskom ratu). Ne propušta priliku da pokaže mržnju prema Srbima i da ocrni Republiku Srpsku i njeno rukovodstvo, rekao je Dodik.

-Zanimljivo je da su mnogi veoma ostrašćeni u Bundestagu u napadima na RS i njene političare. Ista ona Njemačka koja je 1941. godine poslala Nijemce, koji su asistirali Ustašama da pobiju milion ljudi na ovim prostorima, sada najavljuje da će ovdje doći njihove oružane snage. Njihove oružane snage ovdje ne trebaju, nisu dobrodošle i ne mogu ovdje doći bez odluke Predsjedništva BiH. Ni u kojem aranžmanu ne mogu doći ovdje bez odluke Predsjedništva, kazao je Dodik.

Roth je ove izjave nazvao odvratnim, uporedio Dodika sa Putinom, te poručio da je ponosan na kolegu Adisa Ahmetovića i njemačke vojnike.
-Sram te bilo @MiloradDodik! Njegova retorika zvuči kao Putinova. Odvratno. Bosni i Hercegovini treba demokratija, pomirenje+saradnja umjesto mržnje, nacionalizam+separatizam. Ponosan sam na svog kolegu Adisa Ahmetovića + njemačke vojnike koji služe miru i stabilnosti u regionu.

Raport

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *