Press "Enter" to skip to content

Dodik: EUFOR ovdje paradira. To rade u dogovoru sa muslimanima

Milorad Dodik upravo drži pres konferenciju Banjaluci
On je rekao da više neće dati saglasnot za produženje misije ALTEA u BiH te je komentarisao da je EUFOR-ovo ponašanje bespotrebno. Ta mislija će završiti do kraja godine, dodao je on. On je rekao da će pozvati neke zemlja u SB UN-u da ne produže nastavak misije.

“EUFOR ovdje paradira bespotrebno. Prije nekoliko sedmica je komandant Altea rekao da nema ugrožavanja bezbjednosti. A sada vidimo njihove akcije. I ja ne mogu drugačije da zaključim nego da to rade zajedno sa muslimanima. Za nas je to neprihvatljivo. Nisu činili da objasne o čemu se rade” rekao je Dodik
On je nastavio sa vrijeđanjem Njemačke i parlamentaraca.

“Vidjeli smo da se ispoljava fašizam u Bundestagu. Nijemci su učinili u prošlosti da nas bude duplo manje. Oni misle da se mi ne trebamo sjećati. Nema porodice koje nije stradalo od njemačke ruke.”

“Imate nekog momka kojem su roditelji iz Kotor Varoši, izabran da bude izaslanik. Njegova slika mi izgleda kao da je iz hitlerjugenda. Takvi ljudi nisu dobrodošli. Šta ako njemački parlamentarac misli nešto loše prema našem narodu.”

On je rekao da je najbolje da je BiH ostala neutralna. I ukrajinski narod je naš bratski narod i želimo da vidimo prekid tog rata. Ovo je rat između globalnih igrača – Britanije i Amerike i Rusije. Najbolju ocjenu je doa Borelj jer smo ohrabrili Ukrajinu da postane članica NATO. Ako je interes Njemačke ili Britaniej da budu u sukobu sa Rusijom, nama nije. Mi nećemo dati svoju saglasnost za sankcije Rusiji u bilo kojem obliku. Rusija nema nijedno otvoreno pitanje vezano za nas i za srpski narod. Rusije nije slala ni 14, ni 41 godine svoje trupe. Oni se nisu petljali kao što to radi Njemačka. ”
buka

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *