Press "Enter" to skip to content

Dodik: Jednog dana otići ćemo i odnijeti 49 posto BiH

U Banjaluci je okončan miting ‘Otadžbina zove’ u organizaciji vladajućeg SNSD-a.
Mitingu je prema izvještajima policije prisustvovalo 30 hiljada ljudi.

– Mi nismo narod koji mrzi, koji hoće nešto što nije njegovo, Republika Srpska je zemlja koja se voli, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

– Hvala za ovu divnu noć, ovo je još jedna naša noć, jer imamo snagu da se odupremo svima koji bi mijenjali naš način života – poručio je Dodik sa Trga Krajine, gdje se okupilo oko 50.000 ljudi.

Imao je poruku i za opoziciju.

– Milorad Dodik, SNSD i naši koalicioni partnEri već 12 puta pobjeđujemo na izborima, i nismo se umorili. Mene ne treba niko da brani, jer dok me bira narod, biću tu za njega. Neću nikada pokušati da to uradim mimo narodne volje – istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da u RS mogu da žive drugačiji, oni koji drugačiji misle, jer je široka za sve, i nema poruka mržnje.

– Ovo nije BiH koja mrzi Srbe. Bilo je teških dana, noći, a jedino mi je bilo važno da se sa tih sastanaka vratim i poručim narodu: “Uradili smo dobru stvar za Republiku Srpsku” – istakao je Dodik.

Dodik je poručio, ne vrati li se Ustav BiH – otićemo!

– Jednoga dana otići ćemo i odnijeti 49 posto Bosne i Hercegovine. Vratićemo izborni proces u Republiku Srpsku. Neće naše glasove prebrojavati u Sarajevu. Živjela Republika Srpska. Živjela Srbija, rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, kazala je građanima Srpske tokom obraćanja na skupu “Otadžbina zove”, da je narod 2. oktobra jasno rekao i izabrao Milorada Dodika za predsjednika Srpske, te je poručila da, ako je večeras okupljeno 50.000 ljudi, da će 100.000 biti na vratima CIK-a.

“Mi smo imali izbore 2. oktobra i pokazali smo šta je volja naroda. Htjeli smo da idemo ubrzano, da formiramo vlast, da nastavimo da radimo sa našim narodom na onim stvarima koji su prioriteti. A onda su drugi, nelegalni CIK, odlučili da one koji su legalno izabrani, sklanjaju u stranu i rade po nalogu opozicije. Hvala što ste se okupili, da pokažemo da ćemo onako raditi kako je narod birao, a narod je birao i Milorada Dodika i Željku Cvijanović i sve ove naše divne partije koje rade za Republiku Srpsku. CIK-u želimo da poručimo, ako nas je ovdje 50.000, 100.000 će nas biti pred vašim vratima. Zato što ste odlučili da kradete naše glasove i da prvi put brojite i prebrojavate glasove u Sarajevu, jer je to tražila izdajnička opozicija. Zato što su to gubitnici i uvijek će gubiti. Čuvajmo Republiku Srpsku, ono što nam je ona nama dala i mi to moramo dati njoj. Pravo na život, slobodu, da biramo i budemo izabrani kako vi narode to hoćete, a ne kako hoće oni koji sjede u ambasadama. Mi tražimo ono što nam pripada i što smo na demokratskim izborima dali sebi kao narodu, a to je pravo naroda da bira. Sve poslije toga je bila manipulacija”, rekla je Cvijanović.

(Vijesti.ba)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *