Press "Enter" to skip to content

Dodik: ‘Kada Schmidt učini nešto protiv RS muslimani se steru od sreće, a bune se kada nije po njihovom’

Gostujući na RTRS-u član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentirao je najave da će visoki predstavnik korištenjem bonskih ovlasti nametnuti izmjene Izbornog zakona.

Dodik je govorio o BiH u kontekstu globalne politike te istakao kako smatra da američka politika uvijek teži da bude pragmatična, ali da postoje razni “iluzionisti koji ovdje dolaze na teren”.

“Imate neku rezoluciju koju je usvojio Bundestag prije neki dan o tome da BiH ne može nastaviti da se razvija kao država tri konstitutivna naroda, što je potpuna budalaština. I on dolazi iz tog Bundestaga, i da ona treba da nastavi da se gradi, navodno, kao građanska država. To je pokušao i Kalaj da uradi u prošlom vijeku pa to nije prošlo nikada a neće ni sada”, istakao je Dodik.
Kazao je da je još tokom putovanja u Izrael čuo da “lažljivi Schmidt ima potrebu da nešto nameće”.
“Vezano za izborni zakon, a kad vidite šta on hoće, to je suprotno ovoj njihovoj rezoluciji Budenstaga i onda se čovjek pita šta je ovo, kakva je ovo laž? Ko laže ovdje, Budenstag ili ovaj”, pita član Predsjedništva BiH.

Dodik se pita kako Schmidt koji je Nijemac ne provodi odluke Bundestaga.

“Vidite i da kada se on osokoli i učini nešto protiv Republike Srpske, muslimani tamo se steru od sreće, a sada kada se njima nešto dira, što nije po njihovom, ali jeste po Dejtonu, onda se bune”, mišljenja je Dodik.

Istakao je čuđenje što Bošnjaci mogu prihvatiti Schmidta koji “provodi nasilje političke moći koja stoji iza njega”.
“Vidite kako se on ponaša ovdje, a nama govore o slobodnom svijetu”, naglasio je Dodik.

Cazin.ba

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *