Press "Enter" to skip to content

DODIK: MURPHY JE NAVIJAČ I PLAĆENIK OD STRANE OVIH MUSLIMANA I NJIHOVIH INTERESA U BIH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodika izjavio je sinoć da je američka Ambasada svojim saopštenjem o izjavi reisu-l-uleme IZ u BiH Huseina ef. Kavazovića pokazala da je na strani muslimana i da Srbi treba da se zamisle o tome.

“Dozvoliti da neko ko je vjerski lider prijeti oružjem, to znači da se ovdje uvodi politički islam u oružanom smislu, kako je to činjeno u nekim drugim mjestima u svijetu. Ako ambasador SAD misli da je to u redu i da to iskoristi kao napad na Republiku Srpsku, odnosno lično na mene, o da to više govori o njemu, a ne o meni”, poručio je Dodik.

Dodik je rekao da je američki ambasador u BiH Michael Murphy prevazišao sve okvire uljudnog diplomatskog ponašanja i da jasno pokušava da stavi do znanja na čijoj je strani.

“Nije se pojavljivao kada je imam govorio ružno o Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Sve je učinio da pokaže da je navijač i plaćenik od strane ovih muslimana i njihovih interesa u BiH”, naveo je Dodik za Srnu.

On je istakao da su Srbi preživjeli mnoge, te da će preživjeti i takvog nekorektnog tipa. “Ostajem pri onom da je najsretnija zemlja Amerika, jer nema američkog ambasadora”, rekao je Dodik.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *