Press "Enter" to skip to content

DODIK: NA OKUPLJANIMA U SARAJEVU SVE MUSLIMANI KOJI ŽELE DA NAPRAVE BIH SAMO ZA SEBE

BiH može preživjeti ustavna, ako nije ustavna, neće je ni biti, poručio je danas član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“U BiH imamo lažnog visokog predstavnika, tri stranca-sudije Ustavnog suda, od kojih je jedan Albanac, jedna Njemica iz Njemačke, te Njemica iz Švajcarske, što kaže da smo opet na neki način okupirani od Njemaca u pokušaju da razgrade naš nacionalni identitet i nametnu građansku priču”, rekao je novinarima Dodik.
Navodeći da “ovih dana okupljanja u Sarajevu stalno idu sa prefiksom građani, Dodik je istakao da su to sve muslimani koji žele da uruše identitet srpskog naroda i da naprave BiH samo za sebe”.
“Prema tome, to je još jedna podvala i prodaja koju pokušava neoliberalna koncepcija da nam uvali, priču o građanima. Tamo nije bilo Srba, osim onih sramnih izdajnika koji se tamo provlače, tamo nema Hrvata, ni njihovih autentičnih predstavnika, jer se zna šta se tamo dešava”, istakao je Dodik.

Ukazujući i na priče iz Sarajeva o tome da njihove fabrike prave municiju za ne daj Bože, da dok su god džamije pune biće BiH, te o prebrojavanju jednih, drugih, Dodik je naglasio da Srbima mora da bude jasno da se trebaju okupiti oko najvažnije ideje u novojoj političkoj istoriji koja se zove Republika Srpska, bez koje nema slobode.

“Samo narod koji ima državu, može imati slobodu”, istakao je Dodik i dodao da je to najbolje shvatio na primjeru Jevreja.

Dodik je naglasio da “muslimani u BiH jedva čekaju da dođe neki stranac, još neizabran, nelegitiman i da upravlja njima”.

“Oni više vole da imaju stranca koji će upravljati njima nego da sa nama, Srbima i Hrvatima ovdje dogovaraju kako da žive zajedno. Zato BiH nema nikakve šanse”, rekao je Dodik Kozarskoj Dubici.
Prema njegovim riječima, mnogi govore da je BiH propao koncept i da će teško opstati, da je potrebno sačuvati mir.

“Naša politika je očuvati mir po svaku cijenu. Ne želimo ništa drugo nego mir, ali ćemo se političkim sredstvima boriti za naša ustavna prava”, poručio je Dodik.

Takođe, član Predsjedništva BiH istakao je da “prebrojavanje ljudstva i oružja po Federaciji BiH, po džamijama, nije od juče, pa nije jasno što je američka Ambasada čekala do danas da reaguje na ratnohuškačke izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića, kada su znali da reaguju i na daleko bezazlenije izjave u BiH”.
“No, osuda Izetbegovićeve nedvosmislene prijetnje ublažena je osudom i mog stava da Srbe niko neće prebrojavati. Da ne bude da je to samo odgovor na Izetbegovićevu prijetnju, i sad bih ponovio – Srbe u BiH niko neće prebrojavati. Ima nas dovoljno!”, piše na Dodikovom “Tviter” profilu.

Iz Američke Ambasade u BiH saopštili su da su šokirani i zgroženi zapaljivim komentarima lidera SDA Bakira Izetbegovića.

Govoreći o “vojnoj snazi BiH u slučaju najgoreg scenarija”, Izetbegović je ranije na stranačkom skupu naveo: “Prebrojali smo se – i koliko lovaca imamo i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate”.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *