Dodik nakon proslave neustavnog dana RS: “Niko Srbima ne može nametnuti da vole izmišljenu Bosnu”

Predsjednik RS Milorad Dodik oglasio se na platformi X nakon proslave neustavnog dana manjeg bh. entiteta.

– Republika Srpska je svečanom proslavom najvažnijeg dana za sve Srbe, 9. januara, poslala poruku mira, ljubavi i slobode cijelom svijetu. Ne postoji jača sila od ljubavi prema otadžbini i svi stanovnici Republike Srpske su pokazali kako to izgleda kada volite i ne date svoje. RS predstavlja slobodu za srpski narod.

“Naš život i naša kuća”

Ona je naš život i naša kuća i nikakve prijetnje koje slušamo godinama, pa i u ovim danima slavlja, nikada to neće promijeniti, samo su ojačale naše uvjerenje da je ono što radimo ispravno. Nema te sile koja može doći i nametnuti bilo kom Srbinu da voli neku tamo izmišljenu Bosnu, a da zaboravi na ponos i sreću koji se u njemu bude i pri samom pomenu imena RS.

Volimo svaki njen dio, njena polja, šume, livade i rijeke i zato ih ne damo i nikada nećemo dopustiti da nam otmu naše i da nam uzmu našu RS.

“Pokazuju svoju nemoć”

Nikakve ambasade, pa ni američke i britanske, i nikakvi Bećirovići, Komšići, Konakovići, Zvizdići, Salkići i slični likovi na političkoj sceni koji bi najradije da je BiH unitarna neće izmijeniti ni njenu historiju, a ni realnost da je sastavljena i od RS, koja ih toliko nervira i koju toliko mrze. Mi ne želimo nikome ništa loše.

Naša poruka za njihovu mržnju je naša ljubav, koju ništa ne može oslabiti, pa ni prijetnje nekim procesuiranjima i napadima na naš narod. Pokazuju svoju nemoć. Niko silom ne može natjerati Srbe da prihvate BiH. Naša kuća je naša RS, pa neka se ljuti ko god hoće i neka pokuša šta hoće. Mi nigdje ne idemo i svoje nikome ne damo. RS živi jače i snažnije u srcu svakog Srbina i drugih koji žive ovdje i svu svoju snagu ću usmjeriti da bude sve jača, moćnija, uređenija i ljepša – napisao je Dodik na platformi X.