Press "Enter" to skip to content

DODIK O STRADANJU CIVILA U UKRAJINI: UVIJEK SAM BIO PROTIV TOGA, POMAGAO SAM MUSLIMANIMA U RATU

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH nakon što je napustio sjednicu Predsjedništva BiH u izjavi za medije kazao je da Željko Komšić, Bisera Turković i Šefik Džaferović krše Ustav BiH.

“Svaki pokušaj da se sačuva ustavna struktura danas je srušen i apsolutno je neizvjesno kako ćemo dalje. Jedini izlaz je da se poštuje Ustav gdje se kaže da je Predsjedništvo jedino zaduženo da se bavi vanjskom politikom, nikakva ministarstva ili druga tijela”, kazao je Dodik u izjavi za medije.

Između ostalog, naglasio je da ne spori integritet bilo koje države, dok druga dva člana Predsjedništva BiH “spore i teritorijalni integritet Srbije.”
“Sada je situacija drugačija nego 2014. godine, tada nije bilo rata na teritoriju Ukrajine, nije bilo ovako histerične reakcije jednog dijela svijeta u traženju da se svi povinuju samo njihovim stavovima”, kazao je Dodik.

Na pitanje novinara kako komentariše ubijanje civila od strane Rusije u Ukrajini, kazao je:

“Gubitak svakog života je tragičan. Gubitak života djeteta je kao da je pokoren cijeli svijet. Uvijek sam bio protiv toga. Ja sam pomogao muslimanima iz svog kraja”, kazao je Dodik.
Potom je kazao kako on ima svoj lični stav o invaziji Rusije na Ukrajinu, ali da je za BiH najbolje da ima svoj neutralni stav.

Osvrnuo se i na Centralnu izbornu komisiju za koju je kazao da nije izabrana u skladu sa zakonom

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *