Press "Enter" to skip to content

DODIK PONOVO PRIJETI: UKOLIKO UĐEMO U OPŠTU BLOKADU SVI, ONDA OVDJE ZAISTA NEĆE…

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH u izjavi za medije danas je kazao kako je sa premijerkom Srbije Anom Brnabić dogovoreno da bude nastavljena podrška Srbije srpskoj zajednici u Mostaru i cijeloj Federaciji BiH.

Između ostalog, kazao je da postoji mogućnost da u gradu na Neretvi bude izgrađena srpska kuća koja bi bila multifunkcionalna.
“Ostaje da operativno vidimo na koji način doći do kompletnog tog projekta izgradnje srpske kuće u Mostaru”, rekao je Dodik nakon sastanka u Vladičanskom dvoru u Mostaru sa predstavnicima Srba u ovom gradu i premijerom Srbije Anom Brnabić.

Dodao je kako je su predstavnici srpske zajednice u Mostaru upoznali o položaju Srba, koji se ne razlikuje ništa od ranije datih ocjena o tome da taj položaj zaista nije dobar.
“Položaj srpskog naroda mora biti nesumnjivo i bez odgađanja popravljen, da bi se Srbi ovdje osjećali kao konstitutivan narod što ima pravo po Ustavu, na određene kvote i u zapošljavanju i učešću u javnoj vlasti, a što je sada mnogo niže od onog što vidimo u RS u zastupljenosti Hrvata i muslimana u institucijama i na lokalnom nivou”, rekao je Dodik.

On se u izjavi za medije ponovo osvrnuo na izgradnju aerodroma Trebinje i hidroelektrane “Buk Bijela”. Kazao je kako “to muslimani nepotrebno zaustavljaju na nivou zajedničkih institucija.”
“Mislim da ćemo to pitanje riješiti. Trebaju nam svima investicije. Prioritetni projekti, što se tiče nas u Republici Srpskoj su Buk Bijela, aerodrom Trebinje, izgradnja auto-puteva, elektrana i to je nešto što mislimo da ne bi trebalo nikome u BiH da pravi problem”, istakao je Dodik.

On smatra da nadležnost za te razvojne projekte snose isključivo entiteti i da ukoliko oni odluče, onda zajednički nivo ne bi smio da bude problem ili da bude osporavanja bilo čega.
“Ne vidim razloga da neko u Sarajevu zaustavlja bilo šta i rekao sam i premijerki Srbije da ukoliko uđemo u opštu blokadu svi, onda ovdje zaista neće biti ničega“, kaže Dodik.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *