Press "Enter" to skip to content

DODIK PRED KURBAN-BAJRAM PONOVO NAPADAO REISA KAVAZOVIĆA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Bosna i Hercegovina sekularna država i Islamska zajednica u BiH hitno mora da se prilagodi toj činjenici, ocijenivši da i “posljednji istup prvog muslimana BiH Huseina Kavazovića liči na sve osim na istup religijskog poglavara”.

“Ako bi pristali da Islamska vjerska zajednica u BiH određuje prijatelje, neprijatelje, dobre i loše protektore, baš kao da igdje postoji dobar protektorat, onda bismo pristali na ratne ideje muslimana o ‘političkom’ islamu”, rekao je Dodik.

Entitetski predsjednik je naveo da u BiH žive i pravoslavci i katolici sa svojim sveštenicima, ali “nikome od njih nije palo na pamet da vodi i unutrašnju, a sad i spoljnju politiku BiH”.

“Razumijem da je Kavazović zainteresovan za život i napredak muslimana, ali svoju zabrinutost pokazuje na potpuno neprihvatljiv način vremenu u kojem živimo i uređenju koje je na snazi”, istakao je Dodik.

Dodao je kako reisul-ulema “Kavazović u ofanzivi” kako je SDA u opoziciji.

“Sve to ne bi bilo čudno ni nakaradno da Husein Kavazović ima registrovanu političku partiju i da govori i djeluje s tih pozicija. Ali, nositi vjerska obilježja, a aktivno se baviti politikom zaslužuje politički odgovor“, poručio je Dodik.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *