Press "Enter" to skip to content

Dodik: Važno je da nemamo neprijateljski stav Hrvatske za našu politiku, mi smo zajedno

U uvodnom obraćanju na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske Milorad Dodik je posebno istakao dobre odnose koje je izgradio s Hrvatskom te podršku koju ima za svoju politiku.

Na sjednici na kojoj se NSRS treba izjasniti da je protiv sankcija Rusiji te na kojoj se obraća i ruski ambasador Igor Kalabuhov, Dodik je posebno istakao dobru saradnju s Hrvatskom.

“Uspjeli smo da zbog svoje politike nemamo neprijateljski stav Hrvatske prema politici RS-a. Postavlja se pitanje da nismo vodili takvu politiku kako bismo se nosili s rigidnim stavovm Hrvatske u EU. Da nismo uspjeli da postignemo dogovor ili prećutni dogovor o tome kako se trebaju razvijati stvari u BiH i da nismo na istom konceptu u pogledu sastava BiH, a ona je sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. To misli i država Hrvatska i mi smo tu zajedno s njima”, kazao je Dodik.

Kalabuhov u NSRS-u: Krše se prava Hrvata na “legitimno predstavljanje”; ukinuti OHR

Ambasador Rusije u Bosni i Hercegovini Igor Кalabuhov obrato se zastupnicima na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) na čijem je dnevnom redu samo “Informacija o međunarodnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji – mjesto i uloga Republike Srpske”.

Kazao je da vide duboke probleme u FBiH gdje se podstiču takve prakse zbog kojih se krše prava Hrvata na “legitimno predstavljanje”.
Saff

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *