Press "Enter" to skip to content

DODIK VIŠE OD 5 SATI ČEKAO DA GA PRIMI PUTIN. PREDSTAVIO SEBE KAO NAJVATRENIJEG NAVIJAČA FUDBALSKE REPREZENTACIJE BIH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sastao se sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi, Putin je Dodiku poželio sreću sa izbornim rezultatom i poručio mu da ga Rusija vidi kao prijatelja. Govoreći o utakmici Dodik je rekao “Naši ljudi su osigurali ovu odluku za Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine”, na šta mu je Putin odgovorio “Sport treba da ujedinjuje, a ne da dijeli ljude”.

Piše: Slobodan Vasković

Mediji pod kontrolom Milorada Dodika rano jutros su objavili da će danas biti održan sastanak između Dodika i Vladimira Putina. Iako je sastanak zakazan za 11:00 časova, Dodiku je omogućeno da uđe u Putinov kabinet tek oko 16:30 časova.

Takav tretman samo potvrđuje da na međunarodnom diplomatskom planu Dodik ima status malog pustinjskog miša. Suočen sa brojnim problemima u Ukrajini, Putin je izdvojio čitavih 15 minuta za ćaskanje sa Dodikom.

Nakon sastanka, u režimskim medijima je prezentovan transkript razgovora pomenutog dvojca, za koji se tvrdi da je objavljen od strene Kremlja. Iz dokumenta je vidljivo da uopšte nije bilo govora o ekonomskim temama, što i ne treba da čudi, jer Putin Dodika smatra sitnim prevarantom.

Dodik je otputovao u Moskvu sa ciljem da pokuša popraviti očajni rejting koji ima kod birača u Republici Srpskoj. Ipak, on se kući vraća teško poražen.

Umjesto da pokuša sebe da predstavi kao Srbina nacionalistu, te time privuče glas ponekog lakovjernog birača, Dodik je sam sebi zabio autogol. Naime, on se Putinu pohvalio kako je zaslužan za to što će Bosna i Hercegovima i Rusija odigrati prijateljsku fudbalsku utakmicu.

Na kraju, preostaje samo da konstatujemo da je Dodik u Rusiju otišao kao lažni patriota, a kući se vraća kao lažni navijač fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *