Press "Enter" to skip to content

Đoković nakon pobjede u Parizu: “Kosovo je srce Srbije”

TRENUTAČNO treći tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković uvjerljivo se plasirao u 2. kolo Roland Garrosa, Grand Slam turnira koji je osvojio 2016. i 2021. godine. Na startu je svladao Amerikanca Aleksandra Kovačevića sa 6:3, 6:2, 7:6 (1).

Đoković će u 2. kolu za suparnika imati Mađara Martona Fucsovicsa. U 2. kolu neće biti 10. nositelja, Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea. Njega je sa 6:4, 6:4, 6:3 izbacio talijanski veteran Fabio Fognini.

Ni ovaj Đokovićev meč nije prošao bez neobičnih ispada i incidenata srpskog igrača. Tenisač se svađao sa sucem, imao je što reći i publici, a zanimljiva je bila rasprava s bivšim tenisačem Alexom Corretjom. Đoković je na kraju meča na kameri napisao poruku koja će izazvati dosta polemike:

“Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju.”

Veliki sukobi na Kosovu
Đoković je ovim potezom dao podršku Vučićevoj vlasti, koja i dalje ne priznaje Kosovo. Podsjetimo, kosovska policija danas je suzavcem pokušala rastjerati Srbe koji su prosvjedovali kako bi spriječili albanske gradonačelnike, izabrane na nedavnim spornim izborima, da preuzmu dužnost u mjestima s većinskim srpskim stanovništvom na sjeveru Kosova.

Gradonačelnici su izabrani na lokalnim izborima koje su kosovske vlasti provele 23. travnja u četirima općinama s većinskim srpskim stanovništvom, koje je u velikom broju bojkotiralo izbore – sudjelovalo je tek oko 1500 birača od oko 45.000 upisanih.

Prosvjednici traže i povlačenje specijalnih policijskih snaga raspoređenih na tom području prije nekoliko dana. U Zvečanu je eskalirala situacija kad su specijalci spriječili skupinu prosvjednika da uđu u prostorije gradske uprave. Letjeli su šok-bombe i suzavac, a prosvjednici su uzvratili kamenjem i bocama. Ima ozlijeđenih.

Index.hr

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *