Press "Enter" to skip to content

DOKTORICA KOJA SE UBILA POSLIJE CARSKOG REZA, SAHRANJENA NA ILIDŽI: KOLEGE I PACIJENTI U ŠOKU ZBOG SMRTI

Ne mogu da vjerujem. Pozdravile smo se u nedelju, nakon što mi je pomogla da na svijet dođe moja četvrta beba. Sva četiri puta me je porodila carskim rezom. Jako mi je žao. Djelovala je toliko sigurna u sebe, toliko jako, a to je u stvari mene ohrabrivala, posebno ovaj posljednji put.

Ovo je samo jedna od od brojnih poruka na društvenim mrežama, nakon što je objavljena informacija o smrti poznate doktorice Branke Pekić-Semiz, koja se ubila u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu.

Doktorica Pekić-Semiz bila je jedan od najvećih stručnjaka u Spomenutoj bolnici, specijalista ginekologije i akušerstva-supspecijalista perinatologije, koja je pomogla da na svijet dođe više od 2.500 beba.

Protekla dva dana brojne kolege i bivši pacijenti opraštaju se od doktorICE preko društvenih mreža. Ističu da se radilo o jednoj od najboljih ljekara u spomenutoj bolnici i koja je uvijek bila tu za svoje pacijente.

U nedelju joj rekoh: Bog vas čuvao doktorice! Duša… Ko zna koliko je patila. Bog da joj dušu prosti – piše u jednom od komentara.

Drugi ističu da će tek sada svi shvatiti i cijeniti kakvu su doktoricu imali.

  • Bože, ne mogu da vjerujem i hvala ti za svaku toplu riječ i ohrabrenje na prijemu sa mojim trećim djetetom. Nikad neću zaboraviti vaše tople riječi koje su glasile: “Sine sretno i javi nam se sa najljepšim vijestima”. I hvala Bogu tako je i bilo – napisao je izvjesni Skopina.

Od doktorice se oprostio i poznati džudista Stefan Majdov.

  • Neka vam Bog sudi po vašim dobrim djelima koja su mnogobrojna… Koliko samo novih života ste donijeli i spasili. Hvala vam za sve – napisao je Majdov.

Doktorka Branka Pekić Semiz rođena je 8. aprila 1962. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je na Ilidži. Diplomirala je 1986. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a specijalistički ispit položila je 1997. godine u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, dok je supspecijalistički ispit iz perinatologije položila 2004. godine u KCU u Sarajevu, piše Srpskainfo.

U Bolnici “Srbija” bila je načelnik Odjeljenja ginekologije i akušerstva u periodu od 2002. do 2005. godine, od 2007. do 2015. godine i od 2019. godine do danas. Povodom Svetskog dana zdravlja 7. aprila ove godine dodijeljena joj je titula primarijusa.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *