Drama u Kaknju: Zeničanin ošamario ženu, uhvatio za kosu, psovao

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 20.12.2023. godine, podiglo je optužnicu protiv Alić Muhameda zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje iz člana 362. Stav 2. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 22.12.2023. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Kaknju.

U nastavku pročitajte detalje optužnice Tužilaštva ZDK uz napomenu da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) i člana 241. stav 1. Zakona o krivičnom postupku Federacije BiH, podižem optužnicu protiv ALIĆ MUHAMEDA, rođen 1982. godine u Zenici, neosuđivan, što je:

Dana 04.10.2023. godine, oko 11,00 sati, na području općine Kakanj, naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem i nasiljem ugrozio građanski mir oštećene D. A., na način da je u mjestu Haljinići došao ispred stambene zgrade gdje se na svojoj terasi koja se nalazi u prizemlju zgrade nalazila oštećena, te prišao oštećenoj i bez ikakvog razloga počeo da joj upućuje pogrdne riječi „Šta je kurvo, jebem li ti dijete“, a zatim ušao u prostor terase i otvorenim dlanom istu udario u predjelu lica, a drugom rukom oštećenu uhvatio za kosu i gurnuo prema zidu zgrade, dok joj je drugu ruku uvio i tako je gurao do zida, pa kada je oštećena počela da vrišti i galami udaljio se od iste, nakon čega je oštećena ušla u stan gdje je uslijed stresa pala na pod, svjestan da takvo njegovo ponašanje će izazvati uznemirenje i narušiti građanski mir kod drugih, a što je i htio, kojom prilikom je zadobila lake tjelesne povrede u vidu ogrebotina kože kažiprsta lijeve ruke, dakle, nasiljem i naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem prema drugom ugrozio građanski mir, čime je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 2. KZ FBiH.