Press "Enter" to skip to content

DRAMATIČNA IZJAVA UKRAJINSKOG PREDSJEDNIKA: “AKO TO PROPADNE, BIT ĆE SVJETSKOG RATA”

Ako postoji i samo jedan posto šanse za nas da ovo završi, napravit ćemo to. Moramo to napraviti. Svaki dan gubimo ljude, nedužni ljude, rekao je Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je kako je spreman na pregovore s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom te upozorio da, ukoliko ti pregovori propadnu, rat između dvije države mogao bi se pretvoriti u novi svjetski rat.

– Spreman sam pregovarati s njime. Spreman na sam to već dvije godine. Mislim da bez pregovora ne možemo okončati ovaj rat – rekao je Zelenski za CNN.
Ako postoji i samo jedan posto šanse za nas da ovo završi, napravit ćemo to. Moramo to napraviti. Svaki dan gubimo ljude, nedužni ljude – rekao je
Ruske snage došle su da nas istrijebe, da nas ubiju. Naše dostojanstvo nam neće sačuvati živote. Ako postoji ikakva mogućnost, ikakva šansa za pregovore, razgovore s Putinom, iskoristit ćemo tu šansu. No, ako to propadne, to znači da će ovo biti treći svjetski rat – rekao je.
Turski predsjednik Tayyip Erdogan ponudio je ranije da Putin i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski dođu u Tursku te da se tako olakšaju pregovori o okončanju rata. Zelenski je bio spreman na tu opciju, no Putin je iznio nekoliko problema za koje smatra da bi trebali biti riješeni prije bilo kakvih pregovora.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *