Press "Enter" to skip to content

DRAMATIČNO OBRAĆANJE ZELENSKOG AMERIKANCIMA: HITNO NAM JE POTREBNO DODATNO NAORUŽANJE I NOVE SANKCIJE RUSIJI

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski se sastao sinoć s američkim Senatom preko Zooma i od njih je zatražio dodatnu pomoć, te nove sankcije Rusiji i zabranu leta nad Ukrajinom.

Jedan senator sa sastanka, prenosi CNN, je rekao da Zelenski traži nove sankcije u području energetike, ali i dodatno naoružanje kao pomoć u obrani od ruske invazije. Također, naveo je da ukrajinski predsjednik traži od SAD-a zabranu uvoda ruske nafte, ali i prekid svih komercijalnih transakcija putem Vise i Mastercarda.

Nešto kasnije, objavljeno je da kartice Mastercard ili Visa izdane u Rusiji neće raditi u inozemstvu, a kartice izdane u inozemstvu neće raditi unutar zemlje.

Zelenski je Amerikancima zahvalio na dosadašnjoj pomoći. Sastanak je trajao oko sat vremena, a odmah na početku sastanka ukrajinski predsjednik je Amerikancima rekao da je ovo možda posljednji put da ga vide živog.

Podsjetimo, Zelenski je u nekoliko navrata bio “meta broj jedan”. Rekao je da ga ruski specijalci traže, a britanski “Times” je jučer objavio kako je lider Ukrajine preživio najmanje tri pokušaja atentata u posljednjih nekoliko dana.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *