Press "Enter" to skip to content

DŽENAZA AJNI U NEDJELJU: Ispraćaj 28-godišnjakinje za kojom tuguju mnogi. Stradala na pješačkom…

Mlada Zeničanka hitno je operisana na Odjelu neurohirurgije, a zadobila je povrede karlice, vilice, ali i po život opasan izljev krvi u mozak.

Djevojka koja je u ponedjeljak povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na Glavnoj gradskoj magistrali (GGM) u Zenici preminula je u Kantonalnoj bolnici u ovom gradu pet dana nakon nesreće. Ova informacija potvrđena je medijima u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK). Ranije je objavljeno da se radi o Zeničanki Ajni Strukan (28), javlja Zenicablog. Dženaza je u nedjelju u haremu Čaršijske džamije iza ikindije-namaza (14h), a ukop na mezarju Prašnice. Ožalošćeni su otac Nermin, majka Svjetlana, sestra…

Nesreća se dogodila kad je vozač Amir Kovačević (28), upravljajući vozilom Peugeot, pokosio Strukan i njenog momka Benjamina Burekovića na pješačkom prijelazu, iako se vozilo u drugoj saobraćajnoj traci zaustavilo da ih propusti. Oni su prevezni u Kantonalnu bolnica Zenica.

Bureković je otpušten iz bolnice, a doktori su se borili za život Strukan, podsjeća spomenuti izvor. Davali su joj svega 10% šanse da preživi i pokazalo se da se nije ostvario optimistični scenario.

Mladana Zeničanka hitno je operisana na Odjelu neurohirurgije, a zadobila je povrede karlice, vilice, ali i po život opasan izljev krvi u mozak.

Ajna Strukan: Nakon pet dana, nažalost, njeno srce prestalo je kucati i podlegla je povredama

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičenog u srijedu je podnijelo Općinskom sudu u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa.

Kako je ranije izjavio mladić Bureković, u trenutku nesreće on i Ajna bili su svega nekoliko koraka do trotoara.

– Naišao je vozač Peugeota i bez kočenja pokupio moju djevojku i mene. Scene su bile stravične. Stanje u kojem mi je bila djevojka još mi ne izlaze iz glave. Odmah sam joj prišao, vidio sam da nije svjesna i ima unutrašnje krvarenje. Zaustavio sam prvo vozilo i odvukli smo je u Hitnu, a potom u bolnicu. Svim sredstvima ću se boriti da vozač prođe sa što većim sankcijama…

Inače, Kovačević je sin sutkinje Općinskog suda u Zenici, pa neki strahuju da bi se slučaj mogao zataškati, a vozač proći bez sankcija te ponovo divljati ulicama grada.

Vozač Kovačević odranije je poznat policiji, bio je u pritvoru, kao i na odvikavanju od narkotika.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *