Džinn se zaljubio u ženu, šta da radi?

Pitanje:  Selam alejkum, ustanovljeno mi je da sam pojela ili popila sihr,i da najverovatnije imam i zaljubljenog džina.
Sad zanima me,jer više nisam u mogućnosti da idem na rukju,koji ajeti najviše smetaju zaljubljenom džinu,i šta je najbolje raditi kod takvog slučaja? Neki savjet,ili metod… unapred hvala..

Odgovor: We alejkumu selam.
Bismillah zahvala pripada samo Uzvišenom Allahu Gospodaru svih svijetova, i neka je salavat i selam na posljednjeg Allahovog Poslanika Muhammeda s.a.v.s., na njegovu časnu porodicu i sve ashabe.

Ono što je jako bitno kod sihra i samog liječenja jeste to ko liječi, i kako liječi. Ljudi iz svoga ne znanja vrlo često idu pogrešnim osobama, što ne kažem da je slučaj kod vas, kojima je za cilj samo da se okoriste materijalno, a osobu koja je zaista potrebna lijeka ostave na cijedilu, i na kraju kažu kako treba da idu nekoj drugoj osobi koja je također gladna i žedna materijalne koristi, jer navodi kako je ta druga osoba kompetentnija za takvu vrstu sihra. Da nas Allah sačuva takvih prevaranata i pokvarenjaka.

Opet s druge strane osoba koja se liječi nakon što dođe kod osobe koja ispravnom metodom liječi Kur’anom posustane već nakon druge ili treće rukje, misleći da više nema potrebe da se liječi. Za neke vrste sihra potreban je duži period liječenja, ovisno o tome koliko su oboljeli ili oboljela ustrajni.

Što se tiče zaljubljivanja džina ili džinkinje u ženu ili čovjeka apsolutno ne mora biti napravljen sihr. Dovoljno je da prilikom odlaganja vaše odjeće, a zna se da se tada otkrivaju stidna mijesta ne kaže Bismillah, i da se zaljubi jer su džini ljubomorni na naše tijelo i našu kožu, zbog toga što je Allah subhanehu nas ljude stvorio u najljepšem obliku.  Poslanik, s.a.v.s., kaže: “Zastor između džinskih očiju i čovjekovih stidnih dijelova je da izgovori: bismillah.” (Tirmizi, 551, a u Sahihul-džami’ 3611)
Moj savjet vam je koristite naučeno maslinovo ulje, jer ono džinima jako puno smeta. Također naučen med i vodu i razne lijepe mirise koje svakako ne podnose. Uzmite jedan kanister sa 5 ili više litara vode primaknite usta nad kanister i učite sljedeće ajete:

Sura Fatiha
102 ajet sure El-Bekare
Ajetul Kursija
Od 284-286 ajeta sure El-Bekare (zadnji ajeti sure)
117,118,119,120,121 i 122 ajet sure El-A’raf zatim i 139 ajet iste sure
3 zadnja ajeta sure El-Hašr
Po 3x sure Ihlas, Felek i Nas

Učiti skrušeno i sa iskrenim nijjetom da Allah Uzvišeni podari izliječenje, i vjerovanjem da samo On Uzvišeni liječi. Tako naučite i na ulje i med. Sve to koristite ujutru na prazan stomak i uvečer pred spavanje. Uljem mažite čelo, lice, vrat, slijepočnice, prsa, stomak također ujutru i navečer pred spavanje, i sa iskrenom dovom Gospodaru Uzvišenom. Reakcije koje mogu biti na tu terapiju su:
Povraćanje, često mokrenje, velika nužda (vodenasta), ili u vidu pojačane peruti. Sve je to InsaAllah od lijepih znakova da se sihr čisti iz organizma. A Allah najbolje zna.

Za islam-iman – Odgovorio: Mirza Semić

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara