Press "Enter" to skip to content

EFENDIJA IZ BIH KOMENTARISAO HALLOWEEN PARTY: “KAD KRENEMO NA ROĐENDARSKI PARTY, AL PRIJE TOGA ĆEMO NA JACIJU”

Noć vještica u Saudijskoj Arabiji već nekoliko godina je normalna stvar. Vlasti su nekada zabranjivale obilježavanje ovog događaja, a sada čak i organizuju manifestacije i sponzorišu ih. Na taj način potiču mlade i sve ostale da proslave Noć vještica.

Stanovnici glavnog grada Saudijske Arabije, Rijada, maskirali su se poput brojnih drugih građana širom svijeta u lopove, vještice ili čudovišta i grad je izgledao potpuno neobično.
To je do prije nekoliko godina bilo nezamislivo jer je policija, recimo 2018. godine, hapsila one koji se maskiraju za Noć vještica i organizuju zabave. Saudijci za novi stil života mogu zahvaliti novim prijestolonasljedniku Mohamedu bin Salmanu koji u prethodnih sedam godina postepeno ukida društvena ograničenja. Treba reći i to da je saudijska vlada ovaj vikend nazvala “strašni vikend” čiji datum se poklapa s obilježavanjem Noći vještica piše New York Times, prevodi RadioSarajevo.

Međutim mladi efendija iz Bosne i Hercegovine, Selvir ef. Mujanović na svom TikTok profilu kratko je komentarisao ovu pojavu.

“Fotografija iz Saudijske Arabije je snimljena sinoć na obilježavanju “Noći vještica” – Kad moj drug i ja krenemo na moj rođendanski party a prije toga idemo na jaciju. Dakle ne želim komentarisati ovu fotografiju, prvo prebamo pogledati šta imamo u svojoj avliji, pa onda gledati u tuđe avlije. Ali onako nevjerovatan prizor. Da nas Uzvišeni Gospodar sačuva.” – kroz smijeh poručuje mladi efendija.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *