EFENDIJA VELIĆ: Sinoć je pred iftar jedna Romkinja zaslužila Džennet…

Efendija Muhamed Velić i dalje svojim statusima na društvenoj mreži Facebook privlači mnogo pažnje, a morat ćete priznati, dosta puta srce obavije neizmjernom toplinom i ljubavlju.

Bira prave načine da se približi svima, a u tome uspijeva čak i sa onima koji do sada nisu praktikovali islam. Ramazan ili ne, svojim pričama uspije dobiti potpuno drugu dimenziju od one ispričane na drugi način, od drugog čovjeka.

Upravo je jedno svoje sinoćnje iskustvo pref iftar prenio svima nama, a zaista je dirljivo…

Prenosimo u cjelosti:

Sinoć kad sam pošao na iftar kod ahbaba hadžije Denisa u Malešiće, u Semizovcu kod betonskog bunkera bio je zastoj u saobraćaju. Bilo je nešto malo iza osam sati, pred sami iftar. Vidio sam okupljene Rome kako su stajali uz prugu, zajedno s policijom i upaljenom rotacijom na policijskim autima. Voz je također bio na šinama, zaustavljen i okružen žutom trakom. Neke Romkinje su plakale. Jasno se vidjelo da se neka nesreća dogodila. Bilo me je strah da nije neko dijete zgaženo, ne dao dragi Allah, jer se ta djeca tuda igraju. Otišao sam dalje do Malešića, a onda sam saznao da je voz udario neku Romkinju koja se bacila ispred voza da spasi dvoje male djece od voza i sigurne smrti. Baš u to vrijeme ona je preselila. Allah zna, možda je i postila! Zvala se Dženita Beriša i imala je 28 godina.
Za mene je ta žena pojam ljudske veličine, hrabrosti i herojstva.
Allah da joj podari najljepši Džennet i Svoju najljepšu nagradu!
Allahumme amin!

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara