Press "Enter" to skip to content

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO IDENTITET LOPOVA iz Arap džamije u Novom Pazaru /VIDEO/

Kamere za video nadzor snimile su u novapazarskoj Arap džamiji muškarca kako pretura po džepovima odjeće vjernika dok oni klanjaju. Ista osoba se zatim pridružila namazu.

Novopazarska policija privela je državljanina Sjeverne Makedonije koji je priznao da je u Arap džamiji izvršio krađu. On je, prema našim saznanjima, tokom saslušanja priznao djelo.

Njega je policija identifikovala na osnovu snimka koji se pojavio na socijalnim mrežama na kojem se vidi muškarac koji ulazi u džamiju i iz jedne jakne izvlači telefon. Nakon toga on je obavio namaz.

Po objavljivanju snimka, pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru odmah su započeli rad na identifikaciji osumnjičenog. Osumnjičeni je identifikovan za veoma kratko vrijeme, ne duže od jednog sata. Priveden je, a vlasnik telefona je odbio da ga pravno goni, kazao nam je izvor iz istrage.

Radi se o osobi koja duže vrijeme živi u Njemačkoj, tačnije u Hamburgu, gdje se predstavljala kao vjernik i na toj osnovi pokrala je velik broj džematlija sa prostora bivše Jugoslavije u ovom sjevernonjemačkom gradu.

Po hadisu ako sakriješ bruku bratu muslimanu i tebi će Allah dž.š. sakriti bruku na Sudnjem danu, nismo htjeli da se vodimo ovim hadisom, jer prema našim saznanjima da ako ne objavimo identiteta ove osobe i sprečimo dalju njegovu zloupotrebu lakovjernih vjernika, ovakakv gnusan čin može opet da se ponovi, što su dokazi i mnogobrojni komentari.

Dok polcija nije htjela da oda identite kradljivca iz džamije, mi smo istragom otkrili da se radi se o Semilu Maksudovski iz zapadnog makedonskog grada sa albanskom većinom Debar. Ovo su njegovo fotografije i fb profil.

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO IDENTITET LOPOVA iz Arap džamije u Novom Pazaru /VIDEO/

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *