EKSKLUZIVNO: Pronađen počinioc ubistva

Dana 10.10.2016 godine u 17,15 sati Policijska stanica Cazin putem telefona zaprimila je anonimnu prijavu u kojoj su obaviješteni da se u mjestu Japića brdo opština Cazin, na proširenju pored kolovoza, nalazi jedna ženska osoba koja je ne daje znakova života.

Odmah na lice mjesta upućene su patrole policije, koje su u mjestu Japića brdo lokalitet Bašče na proširenju pored regionalnog puta R-401B zatekli beživotno tijelo J. H. rođene 1969 godine, iz Cazina, te se u neposrednoj blizini nalazilo zaustavljeno putničko vozilo marke Škoda Octavia  bosanskohercegovačkih registarskih oznaka. Na lice mjesta izišao je i dežurni mrtvozornik Zdravstvene ustanove „Doma zdravlja Cazin“, koji je nakon pregleda tijela J.H. konstatovao smrt uslijed povreda nanesenih pucanjem iz vatrenog naoružanja.

Obaviještena je dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Bihaću koja je izišla na lice mjesta i rukovodila uviđajnim radnjama koje su izvršili istražitelj Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, gdje je tom prilikom konstatovano da je od strane nepoznatog izvršioca uz upotrebu vatrenog oružja počinjeno Krivično djelo“Ubistvo“ iz člana 166. Stav. 1 Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su dana 11.10.2016.godine nakon niza poduzetih operativnih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela, identificirali i pronašli izvršioca, a radi se o licu sa inicijalima O.F. rođenom 1961, iz Gornje Koprivne općina Cazin, koji je lišen slobode, te je nakon kriminalističke obrade priznao počinjeno krivično djelo.

Također nakon pribavljene naredbe za pretresanje od općinskog suda u Cazinu izvršen je pretresa terena u neposrednoj blizini stanovanja izvršioca gdje je pronađen predmet izvršenje ovog krivičnog djela a radi se o vojno oružje automatska puška CZ cal.7,62 mm.

Predmetno lice O.F. je nakon kriminialističke obrade predato nadležnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Bihaću uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Naime, nakon poduzimanja daljih operativnih mjera i radnji u vezi ovog krivičnog djela policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su zbog postojanja osnova sumnje da je počinila Krivično djelo „Sprečavanje dokazivanja“ iz člana 349 stav 1 Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, lišili slobode jednu žensku osobu sa inicijalima O.S. rođenu 1958.godine iz Gornje Koprivne općina Cazin koja je također nakon kriminalističke obrade predana nadležnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Bihaću uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Portparol Uprave policije

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara