Press "Enter" to skip to content

ELEKTRIČAR OTKRIO TRIK: UČINITE TO KAD UPALITE BOJLER I RAČUN ZA STRUJU BIĆE MANJI

Internetski forumi, društvene mreže i rasprave uživo – u bilo kojem obliku, ovo je pitanje uvijek aktualno i nikada ne možemo doći do konačnog odgovora.

Neko će vam reći da je puno racionalnije ostaviti bojler uključen cijeli dan i noć, jer tada ne mora zagrijati svu vodu, već samo zagrijati, drugi zagovaraju teoriju da je najbolje okrenuti uključuje se kada je potrebno. A evo što na ovu dilemu kaže serviser ovih kućanskih aparata:

– Apsolutno nije tačno da je za novčanik bolje da bojler stalno bude uključen. Naravno, sve ovisi o broju ukućana. Dakle, ako se radi o samcu ili bračnom paru, racionalnije je da bojler uključuju prema potrebi. S druge strane, ako se radi o obitelji s velikim brojem članova, vjerojatno im je najzgodnije da bojler bude stalno uključen jer će svakog trenutka nekome trebati voda.

– Veliku ulogu igra i namjena bojlera – ako je bojler namijenjen samo za tuširanje, onda ga ima smisla povremeno uključiti, a ako je u pitanju veliki protočni bojler koji koristite i u kuhinjske namjene, onda ćete ga najvjerojatnije gasiti vrlo rijetko.

Stoga ga je ipak ekonomičnije uključiti po potrebi, a naravno, ako već pazite na uštedu, gledat ćete ga uključiti u jeftiniju tarifu.

Što se tiče produljenja vijeka trajanja bojlera, kako objašnjava ovaj serviser, njemu je svejedno radi li stalno ili ne, samo da su svi dijelovi ispravni, jer “nije to čovjek da mu treba odmor.”

– Trik koji, s druge strane, itekako pali jest da termostat namjestimo na 55-60 stupnjeva. Najviša vrijednost koju ste postavili neka bude eventualno 60. Ispod 55. podjeljka skala se ne formira. S druge strane, ako je termostat stalno postavljen na 90, stvorit će se puno više kamenca, pogotovo u ovdašnjim uvjetima jer nam je voda tvrda.

(Alo.rs.)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *