EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ USRED BEOGRADA PRIČAO STVARI KOJE MNOGI U SRBIJI NE ŽELE ČUTI

Kultna sarajevska predstava “Audicija” u originalnom glumačkom sastavu održana je u sinoć u beogradskom Sava centru.

Pažnju javnosti u Srbiji privukao je govor Emira Hadžihafizbegovića o Srebrenici. Naime, Emir u predstavi glumi smiješni lik Bogoljuba Šaulića. Međutim, Emir se u jednom trenutku transformiše u ozbiljnog lika koji izgovara riječi iz svog manifesta “Bosna, moja jedina domovina”, koji govori na svim političkim skupovima i počastima Armije BiH.

Dužu verziju govora u Sava centru održao je na komemoraciji u Srebrenici, kada je čak naveo da je “vojnik Nasera Orića” i da je ponosan na svoje učešće u ratu na prostoru BiH. On je tom prilikom rekao da je ovaj bosanski manifest, koji je izveo i na sceni Sava centra, napisao ratne 1993. godine kao pripadnik drugog korpusa BiH.

Neki gledaoci su bili ogorčeni, prema pisanju Kurira, što su bili prevareni jer su došli da gledaju skečeve, a ne da slušaju njegov politčki manifest za koji kažu da ih je uvrijedio.

– Moja jedina domovina zove se Bosna i Hercegovina i drugačije ne može bit. Kroz mene teče bosansko srebro i zlato, njene soli i njen ugalj, njeno željezo i nebrojane druge rude u mome su biću osnova i drugačije ne more bit.

Moja jedina domovina je Bosna i Hercegovina, ona je ukrašena pletenicama djevojaka, i šamijama na dragim i mudrim glavama nena, koje u kući svojoj i van nje, nose pre×njenu mudrost života – samo je dio manifesta koji je Emir recitovao u svom govoru u Srebrenici. Kultna sarajevska predstava “Audicija” u originalnom glumačkom sastavu održana je u sinoć u beogradskom Sava centru.

ekspressmag.ba

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara