Press "Enter" to skip to content

Erdogan i Milanović pričali o BiH, uskoro izjave

TURSKI predsjednik stigao je na Pantovčak gdje ga je dočekao predsjednik Zoran Milanović. Zagrebačke ulice povremeno su blokirane zbog njegovog prolaska.

Ministri će potpisati sporazum o suradnji
U nazočnosti Erdogana i Milanovića na Pantovčaku će Memorandum o razumijevanju između hrvatskog i turskog ministarstva unutarnjih poslova o osiguravanju javnog reda i mira te o suradnji u području upravljanja katastrofama i kriznim situacijama potpisati hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i njegov turski kolega Suleyman Soylu.

Prije 16 minuta
Erdogan i Milanović na sastanku, jedna od tema je i BiH
Počeo je sastanak Erdogana i Milanovića iza zatvorenih vrata. Očekuje se da će dvojica predsjednika razgovarati o situaciji u BiH i izmjeni izbornog zakona te države. Obojica su posljednje vrijeme izražavali jasne stavove o ovom pitanju, ali se nisu složili oko toga što je najbolje rješenje.

Erdogan se u utorak u Sarajevu usprotivio intervenciji visokog međunarodnog predstavnika u BiH Christiana Schmidta u izborni zakon, što traže Hrvati kako bi se spriječilo da ih Bošnjaci opet preglasavaju na općim izborima koji će se u toj zemlji održati početkom listopada.

Milanović je krajem prošle godine predlagao da on s turskim i srpskim predsjednikom posreduje u rješavanju političke krize u BiH s predstavnicima konstitutivnih naroda.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *