Press "Enter" to skip to content

“ETO ZAŠTO BRAĆA NIKAD NE IDU ZAJEDNO U RUDNIK”

“Eto zašto braća nikad ne idu zajedno u rudnik” Sa Nenadom Trivuncem (37), jednim od stradalih radnika u rudniku “Soko”, radio je i njegov brat, ali njih dvojica nikada u isto vrijeme nisu silazila u okno, upravo zbog ovakvih stvari.

Postoji staro rudarsko pravilo da braća nikada u isto vrijeme ne budu u rudniku.

– Brat je radio tog dana u drugoj smjeni, jer postoji pravilo u rudniku da dva brata nikad ne mogu da rade u isto vrijeme – navodi jedan od komšija porodice Trivunac.
O stradalom Nenadu su komšije rekle da je bio izuzetno dobar i vredan čovek.

– Eto, pre samo dva dana su slavili rođendan kćerki. On je živio sa suprugom i dve kćerkice od pet i osam godina – kažu komšije i dodaju:
“Bio je zaista dobar, pošten i fin čovjek.”

O Nenadu je govorio i njenog kum, koji ga je posljednji put vidio te noći kada je krenuo u smjenu.
– Vidio sam kuma noćas kada smo pošli u noćnu smjenu, tu gdje smo se presvlačili. Ja sam otišao na svoje radno mjesto u jami, on na svoje i više se nismo vidjeli – kaže Zoran Nikolić i opisuje kako je saznao za nesreću:
Zvali su nas da budemo u pripravnosti jer ima stradalih u jami… Silazili su jedan po jedan, Četa za spasavanje i izvlačili rudare. Jedan inženjer je upisivao redne brojeve rudara i kad je stao znalo se da je ostalo unutra još njih osam, i među njima je bio i moj kum.

Rekao je da je i Nenad, kao i drugi rudari, došao da radi u rudniku da bi obezbijedio svoju porodicu.
Došli smo ovdje da zaradimo za svoju djecu, da se mučimo. Ne kaže se bezveze da je ovo “hljeb sa devet kora”… – rekao je i opisao potresne scene kada je stigla Nenadova porodica:

– Vidio sam mu ženu maloprije tu je, plače.. Tu mu je tast, bio mu i brat… Šta je tu je sad…
Potvrdio je riječi komšija da je Nenad bio vrijedan i radan čovjek.
– Podizao je kredite, žena mu je medicinska sestra. Uvijek kada odem kod njega priča mi šta je radio, šta planira – njegove su riječi.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *