Press "Enter" to skip to content

Evo kada bi mogle konačno prestati padavine

Stabilizacija krajem juna

Što se tiče ove sedmice, u utorak se očekuje razvedravanje i toplo vrijeme do 29 stepeni. Utisak će biti da je mnogo toplije zbog velike količine vlage u vazduhu.

Ipak, sunčano vrijeme neće se dugo zadržati. Već od srijede ponovo su najavljene kiše i pljuskovi, pogotovo u četvrtak i petak.

Intezivnije padavine izglednije na Hercegovini, centralnim, jugoistočnim i istočnim područjima Bosne. Što se tiče dugotrajnije stabilizacije vremena ona bi se mogla očekivati tek u zadnjih deset dana juna, ali je upitno koliko će dugo trajati.

Prognoza za naredne dane
U utorak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

Ponovo su pod vodom: Stanovnici u strahu, ne pamte ništa slično
U srijedu sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

U četvrtak oblačno sa kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *