Press "Enter" to skip to content

EVO KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE DO SUBOTE

Jutros je u većem dijelu zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Sunčano je na sjeveru zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Ivan Sedlo i Sokolac 12; Bihać 13; Gradačac, Sanski Most i Srebrenica 14; Banja Luka, Bugojno, Livno, Sarajevo i Tuzla 15; Bijeljina, Drvar, Prijedo i Zvornik 16; Doboj 17; Zenica 18; Široki Brijeg i Trebinje 21; Stolac 23; Mostar i Neum 24°C.

Danas će u većem dijelu zemlje preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviše sunčanog vremena će biti na jugu i sjeveru zemlje. Rijetko u centralnim i istočnim područjima može pasti malo kiše. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika biće povoljnija na jugu, sa više sunca i uz stabilnije vremenske prilike. U unutrašnjosti i dalje promjenljivo uz više oblaka i mogućnost za slabe padavine. Uz umjerene temperature, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene, pri tome bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza do subote:

srijedu, 6. 9. 2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni u jutarnjim satima će biti magle. Vetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, jugu zemlje do 32°C.

četvrtak, 7. 9. 2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C.

petak, 8. 9. 2023., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C.

subotu, 9. 9. 2023., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C, navodi se u objavi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *